Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019

Η τέλεια γιαουρτόπιτα της γιαγιάς με σιμιγδάλι και λεμόνι!

Δοκιμάστε την!

15 Νοεμβρίου 2019 15:47
Η τέλεια γιαουρτόπιτα της γιαγιάς με σιμιγδάλι και λεμόνι!

Το Athensmagazine.gr βρήκε για σας την τέλεια συνταγή για γιαουρτόπιτα με σιμιγδάλι και λεμόνι. Είναι της... γιαγιάς!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Αλμυρή γιαουρτόπιτα - γευστική και light!

Υλικά

650 γραμ. γιαούρτι
5 αυγά
650 γραμ. ζάχαρη
650 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
350 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
φλούδα ξυσμένη από 1 λεμόνι
1 σωληνάριο βανίλια
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι:
μισό κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 κουταλιά σούπας λεμόνι

συνταγή για γιαουρτόπιτα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα σφιχτή.

Βήμα 2

Δουλεύουμε στη λεκάνη το γιαούρτι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα από το μύλο, το σιμιγδάλι, που μέσα προηγουμένως έχουμε ανακατέψει τη σόδα, την ξυσμένη φλούδα λεμονιού, το κονιάκ, τη βανίλια και στο τέλος τη μαρέγκα, δουλεύοντας με το χέρι μας όλο το μίγμα, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα, κουνάμε πέρα δώθε το ταψί για να ισιώσει και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.

Βήμα 5

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 6

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό με καυτό το σιρόπι.

Βήμα 7

Κάνουμε μερικές τρύπες με βελόνα για να απορροφήσει το σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μερικές ώρες.

Βήμα 8

Κόβουμε κατόπιν κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρωτότυπη κι εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα!

Δοκιμάστε αυτή την τέλεια και πρωτότυπη συνταγή για γιαουρτόπιτα και θα μας θυμηθείτε!

Συστατικά

500 γρ φύλλα κρούστας

500 ml γιαούρτι Δωδώνη κλασικό

3 αυγά

200 γρ Φέτα

100+50 ml γάλα

50 ml ελαιόλαδο

Σουσάμι

συνταγή για γιαουρτόπιτα

Οδηγίες

Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.
Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι Δωδώνη κλασικό με τα αυγά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ταψί 38×32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.
Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τυρόπιτα φούρνου με ξινομυζήθρα χωρίς φύλλο!

Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share