Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Σαλάτα σπανάκι με μήλο!

Θρεπτική, πεντανόστιμη συνταγή!

14 Νοεμβρίου 2019 18:53
Σαλάτα σπανάκι με μήλο!

Μια άκρως θρεπτική, πεντανόστιμη συνταγή για σαλάτα σπανάκι με μήλο.

Πεντανόστιμη! Σαλάτα με ζυμαρικά και γαρίδες!

Υλικά:

  • 1 μεγάλο μπολ φύλλα από σπανάκι μπέιμπι
  • 2 πράσινα μήλα
  • ½ φλιτζάνι χοντροτριμμένοι ξηροί καρποί
  • ½ φλιτζάνι χοντροτριμμένο κατσικίσιο τυρί ή ανθότυρο
  • ½ φλιτζάνι κράνμπερι ή σταφίδες
  • Για το ντρέσινγκ
  • 3 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο
  • Χυμός από ½ πορτοκάλι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε το σπανάκι και το στραγγίζετε καλά. Βάζετε τα φύλλα σε ένα βαθύ μπολ για σαλάτα.
  2. Κόβετε σε φέτες τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) και τα προσθέτετε στο σπανάκι.
  3. Ρίχνετε τους ξηρούς καρπούς και τρίβετε από πάνω το ανθότυρο ή το κατσικίσιο τυρί.
  4. Χτυπάτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνετε τη σαλάτα.

Φθινοπωρινή σαλάτα με παντζάρι!

undefined

Ποιος είπε ότι οι σαλάτες είναι μόνο για το καλοκαίρι; Το φθινόπωρο ευδοκιμούν υπέροχα λαχανικά όπως το παντζάρι. Γι' αυτό κι εμείς επιλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την συνταγή για μια πεντανόστιμη, φθινοπωρινή σαλάτα με παντζάρι!

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμη τυρόπιτα με σόδα! Δείτε την συνταγή

Συστατικά
1 κεφάλι από ένα παντζάρι μεγάλου μεγέθους
1 καρότο
2 κεσεδάκια με γιαούρτι
1 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Μισό σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος
1.Σε ένα κατσαρολάκι με νερό ρίχνεις το αλάτι.
2.Μόλις βράσει, προσθέτεις το παντζάρι και το καρότο.
3.Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύεις το λάδι με το ξύδι.
4.Μόλις βράσουν, κόβεις σε κυβάκια το παντζάρι και το καρότο και τα ρίχνεις σε ένα μπολ με γιαούρτι.
5.Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις το μείγμα λαδιού και ξυδιού, το αλάτι και το σκόρδο.
6.Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
7.Σερβίρεις.

Συνταγή για την πιο καλοκαιρινή σαλάτα που έχεις δοκιμάσει!

undefined

Τι καλύτερο από μια καλοκαιρινή σαλάτα τώρα που η θερμοκρασία χτυπά κόκκινο; Θέλουμε να τρώμε ελαφριά και γι΄αυτό τα πιάτα μας είναι απλά και υγιεινά!
Δοκιμάσαμε μια συνταγή για την πιο καλοκαιρινή σαλάτα με πατάτες, κρεμμύδι, τουρσί, άνηθο και άλλα “πράσινα” υλικά!

Τι θα χρειαστείς για την καλοκαιρινή σαλάτα;

undefined
905γρ μικρές, κόκκινες πατάτες
1 κουταλάκι αλάτι
2 καλαμπόκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας χυμό τουρσί
1 κόκκινη πιπεριά
240γρ μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι σέλινο
1/3 φλιτζάνι τουρσί
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φρέσκο κρεμμύδι
2 κουταλιές φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Πώς θα φτιάξεις την καλοκαιρινή σαλάτα;

Συνταγή
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Καλύπτουμε και αφήνουμε να βράσει σε υψηλή φωτιά.

Μόλις, βράσει αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε αλάτι και καλαμπόκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.

Προσθέτουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Συνδυάζουμε δύο κουταλιές χυμό από τουρσί, μουστάρδα και το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες μας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για περισσότερο από μισή ώρα.

Κόβουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τις άκρες και τους σπόρους. Κόβουμε το καλαμπόκι σε φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε ένα φλιτζάνι μαγιονέζα, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό τουρσί, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Μέσα στο μπολ με τις πατάτες ρίχνουμε τα κομματάκι από την πιπεριά, το καλαμπόκι, το σέλινο, τουρσί, κρεμμύδι φρέσκο και κόκκινο, άνηθο και στο τέλος ρίχνουμε τη σως που φτιάξαμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε από πάνω σχοινόπρασο και απολαμβάνουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share