Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Κεφτεδάκια λαχανικών στο φούρνο!

Πεντανόστιμα!

14 Νοεμβρίου 2019 15:27
Κεφτεδάκια λαχανικών στο φούρνο!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για κεφτεδάκια λαχανικών στο φούρνο! Θα φάτε χωρίς να νιώθετε τύψεις!

Με την ευκαιρία δείτε: Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια της γιαγιάς που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά!

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτρια πατάτα
1 καρότο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 αυγά
1 κούπα μουλιασμένο ψωμί
1 κούπα καλά γεμάτη τυρί τσένταρ
Φρυγανιά τριμμένη όσο σας πάρει
1κουτ του γλυκού σκόνη σκόρδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
Λίγο αλάτι.

συνταγή για κεφτεδάκια

Εκτέλεση

Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και στύψτε πολύ καλά.
Βάλτε τα σε ένα μπολ και τρίψτε μέσα την πατάτα το καρότο τα κρεμμύδια.
Σπάστε τα αυγά βάλτε το τυρί το μουλιασμένο ψωμί την φρυγανιά όσο πάρει..τόσο όσο να πλάθεται ένα μπαλάκι στα χέρια σας χωρίς να σπάει.
Την σκόνη σκόρδου τον άνηθο κ το αλάτι .
Ανακατέψτε πολύ καλά.
Φτιάξτε στρογγυλά μπαλάκια τα πατάτε λίγο με τα χέρια σας και τα τοποθετείται επάνω σε χαρτί ψησίματος και ενώ έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας τα ψήνετε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε με παγωμένο τζατζίκι

Θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά σε 7 λεπτά!

Μια συνταγή για θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκιαγια να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους… Ένα υπέροχο έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε ως κύριο πιάτο με πατατούλες τηγανιτές ή ως ορεκτικό ή ως μεζεδάκι με το ουζάκι σας…

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
5-6 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ.ρίγανη
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι
Αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα
Θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκια

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share