Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Τυρόπιτα express: Η πιο νόστιμη τυρόπιτα σε 10 λεπτά!

Θα σας ξετρελάνει!

12 Νοεμβρίου 2019 08:55
Τυρόπιτα express: Η πιο νόστιμη τυρόπιτα σε 10 λεπτά!

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα express σε 10 λεπτά!

Μια πανεύκολη τυρόπιτα για να απολαύσετε μια λαχταριστή πίτα με τυριά σε 3 κινήσεις έτοιμη για το φούρνο.

Με την ευκαιρία διαβάστε: H παχουλή, χλιδάτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ!

1 πακέτο φύλλο κρούστας
6 αυγά
400γρ κρέμα γάλακτος
500-600γρ τυριά τριμμένα
700ml γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο σκόρδο σκόνη(προαιρετικά)
10 φέτες ζαμπον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Τυρόπιτα express

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τα 500ml γάλα, τα 200ml κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή σύρμα. Προσθέτουμε τα τυριά (κρατάμε λίγο για το τέλος), το ψιλοκομμένο ζαμπόν, λίγο τριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε

Παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα, τα σουρώνουμε (σαν ακορντεόν) και τα βάζουμε στο ταψί να βραχούν καλά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

Τα αφράτα διατροφικά μπιφτέκια με μαγειρική σόδα! Η συνταγή που δεν θα την αλλάξετε ποτέ!

Η τέλεια συνταγή για αφράτα διατροφικά μπιφτέκια. Τη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα τα αλλάξετε ποτέ! Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
4 κ.σ. κουάκερ
2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
1 αυγό ολόκληρο
1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι

 αφράτα διατροφικά μπιφτέκια

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα. Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους

tip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share