Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Το γλυκό ψυγείου της γιαγιάς: Έχει μόνο 5 υλικά και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!

Θα γίνει το αγαπημένο σας!

12 Νοεμβρίου 2019 08:10
Το γλυκό ψυγείου της γιαγιάς: Έχει μόνο 5 υλικά και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!

Το γλυκό ψυγείου της γιαγιάς... Έχει μόνο 5 υλικά και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!

Κάθε καλοκαίρι η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψυγείου με κρέμα και… πορτοκαλάδα!
Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδέν! Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ από τα οικογενειακά μας μαζέματα και είναι το ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορα, και δροσερό! Το μπισκοτογλυκό της τεμπέλας που έχει μόλις 4 υλικά!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
3ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

 γλυκό ψυγείου της γιαγιάς
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τ αέχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Γλυκό ψυγείου: Αφράτο τσιζκέικ λεμονιού

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει την γλυκιά συνταγή της ημέρας για να... ξεκινήσετε όμορφα την εβδομάδα!

Σήμερα σας έχουμε για γλυκό ψυγείου: Αφράτο τσιζκέικ λεμονιού

Φανταστική συνταγή που θα την φτιάχνετε συνέχεια και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Εύκολη και λαχταριστή τάρτα σοκολάτα-πραλίνα! (Video)

ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμάρια.μπισκότα ανάλογα της προτίμησης μας
100 γραμμάρια.βούτυρο
ξύσμα.λεμονιού

ΚΡΕΜΑ:
750 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια,
150 γραμμάρια.ζάχαρη άχνη
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές.σούπας αλεύρι
ξύσμα λεμονιού
χυμός1 λεμονιού
3 αυγά
κομματια γλυκό λεμόνι

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
3 λεμόνια
3 αυγά
60 γραμμάρια βούτυρο
80 γραμμάρια.ζάχαρη άχνη

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Θρυμματιζουμε.τα μπισκοτα μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα.
Το βάζουμε στο τσερκι μας και το ψήνουμε 15 λεπτα 180 βαθμούςπροθερμασμένο φούρνο.

ΚΡΕΜΑ.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε.το τυρί προσθέτουμε ζάχαρη,αλεύρι,ξύσμα.χυμό,τα αυγά ,γλυκό λεμόνι.
Το ρίχνουμε.πανω στα μπισκότα και το ψήνουμε για 15 λεπτα.
Χαμηλωνουμε.στους 100 βαθμούς και ψήνουμε αλλη μια.ωρα με.ανοιχτή την πόρτα.

Η.ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ!ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ: Βάζουμε.στην κατσαρόλα βούτυρο άχνη ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα,χυμό.ξύσμα,μόλις πήξει κατεβάζουμε!

Φανταστική τάρτα με μπανάνες και καραμέλα!

To Athensmagazine.gr σας βρήκε την καλύτερη συνταγή για τάρτα μπανάνα με καραμέλα! Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι ότι είναι ανάποδη!!!

Υλικά

50 γρ. βούτυρο

Τάρτα μπανάνα συνταγή

1 φασόλι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο (κρατάς τους σπόρους) ή 2 βανιλίνες

1/2 κ.γ. κόκκους ροζ πιπέρι κοπανισμένους

1/2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι κοπανισμένους

100 γρ. καστανή ζάχαρη

6 μεγάλες ώριμες μπανάνες καθαρισμένες

1 φύλλο σφολιάτας ή ειδικό για τάρτες

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200oC

Απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα ρηχό τηγάνι 20εκ με λαβή που μπαίνει στο φούρνο. Ρίχνουμε τους σπόρους και το φασόλι της βανίλιας και πασαπαλίζουμε με το 1/3 της ποσότητας των πιπεριών

Τέλος, ρίχνουμε τη ζάχαρη, παπασλίζοντας σε όλο τον πάτο του ταψιού

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια 3-4 εκατοστά και τις απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη ζάχαρη.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα πιπέρια

Στο μεταξύ απλώνουμε το φύλλο σε στρογγυλό πιάτο με διάμετρο μεγαλύτερη από εκείνη του ταψιού, κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα και σκεπάζουμε τις μπανάνες. Βυθίζουμε το φύλλο στην άκρη του τηγανιού. Με ένα μαχαιράκι τρυπάμε το φύλλο σε διάφορα σημεία

Βάζουμε το τηγάνι σε μάτι που καίει για 3-4 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Στο μεσοδιάστημα ανακινούμε απαλά να μην κολλήσει η καραμέλα εως ότου αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα πλάγια

Μεταφέρουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 30’ με 35’ λεπτά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήνούμε την τάρτα να σταθεί για 10′ λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share