Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Τα αφράτα διατροφικά μπιφτέκια με μαγειρική σόδα! Η συνταγή που δεν θα την αλλάξετε ποτέ!

Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

11 Νοεμβρίου 2019 18:59
Τα αφράτα διατροφικά μπιφτέκια με μαγειρική σόδα! Η συνταγή που δεν θα την αλλάξετε ποτέ!

Η τέλεια συνταγή για αφράτα διατροφικά μπιφτέκια. Τη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα τα αλλάξετε ποτέ! Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
4 κ.σ. κουάκερ
2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
1 αυγό ολόκληρο
1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι

 αφράτα διατροφικά μπιφτέκια

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα. Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους

tip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.

Στριφτή πίτα με πράσο, φέτα και πιπεριά φλωρίνης! (Video)

Στριφτή πίτα με πράσο, φέτα και πιπεριά φλωρίνης έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Η πιο νόστιμη βλάχικη πίτα - Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Υλικά:

  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 μικρά πράσα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 400γρ κοφινάκι
  • 3 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το φύλλο και το άλειμμα
  • 5-6 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • Σουσάμι λευκό και πασπάλισμα

Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί!

Εκτέλεση:

Υπάρχει κιμαδόπιτα μόνο με 3 υλικά!

undefined

Απλά υλικά, πλούσια γέυση. Μια συνταγή για εσάς που αγαπάτε τις πίτες αλλά ακόμη και για εσάς που δεν έχετε ξαναφτιάξει!

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
800 γρ κρεμμύδια, ξερά
750 γρ κιμά μοσχαρίσιος
150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο (αν θέλετε)

Εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!

Εκτέλεση

undefined

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε τέταρτα.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό ώστε να καλυφθούν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε και το κιμά να τσιγαριστεί και αλατοπιπερώνουμε
Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε 3-4 φύλλα και λαδώνουμε καθώς τα στρώνουμε.
Βάζουμε την γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε με 3-4 ακόμα φύλλα.
Όσο φύλλο περισσεύει στα πλαινά το γυρνάμε προς τα μέσα φτιάχνοντας κόθρο.
Ψήνουμε στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Η πιο τραγανή κιμαδόπιτα!

Η πιο τραγανή κιμαδόπιτα!

Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις την πιο νόστιμη συνταγή για τραγανή κιμαδόπιτα που θα γλείφουν όλοι το πιάτο τους; Τι κάθεσαι διάβασε ποια είναι τα υλικά που χρειάζονται και ξεκίνα να την φτιάχνεις!

Σου βρήκαμε ποιο θα είναι το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα σήμερα!

Όταν φτιάχνετε πίτες πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα υλικά που βάζετε μέσα γιατί αυτά θα απογειώσουν την γεύση της πίτας σας!

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.τ.γ κανέλα τριμμένη
  • 1.4 κ.τ.γ μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ένα πινέλο

Τραγανή κιμαδόπιτα συνταγή

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε τον κιμά σας με τις 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει και συνεχίστε το τσιγάρισμα.

Μόλις το κρεμμύδι σας καραμελώσει, προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές που θα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια (καρέ). Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, λίγο νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σας.

Σε ένα ταψί που θα έχετε λαδώσει πρώτα καλά, στρώστε το πρώτο φύλλο. Λαδώστε το με το πινέλο και βάλτε από πάνω ακόμη ένα φύλλο. Λαδώστε το και αυτό με το πινέλο και βάλτε το ξανά από πάνω, μέχρι να δημιουργήσετε έναν πάτο με τρία φύλλα.

Έπειτα βάλτε από πάνω λίγο από τον κιμά που έχετε μαγειρέψει. Βάλτε από πάνω ένα φύλλο και μετά ξανά κιμά. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση του κιμά που έχετε φτιάξει (εναλλάξ φύλλο κρούστας και κιμάς).

Τέλος, από πάνω θα καλύψετε πάλι με 3 φύλλα κρούστας, τα οποία εναλλάξ θα λαδώσετε.

Το τελευταίο φύλλο (αυτό που θα βρίσκεται και από την επάνω μεριά του ταψιού) θα το λαδώσετε λίγο περισσότερο.

Ψήστε στον αέρα του φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Κόψτε τη σε κομμάτια κα

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share