Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019

4+1 λατρεμένες συνταγές για το Κυριακάτικο τραπέζι!

Κλασσικές συνταγές!

9 Νοεμβρίου 2019 17:41
4+1 λατρεμένες συνταγές για το Κυριακάτικο τραπέζι!

Η Κυριακή είναι η μέρα που όλοι την έχουμε συνδέσει με οικογενειακό τραπέζι και κλασσικό μαμαδίστικο φαγητό!

Απίθανα μπιφτέκια με κύμινο και μάραθο!

Γι' αυτό λοιπόν κι εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο κλασσικές και αγαπημένες συνταγές σε περίπτωση που δεν έχεις αποφασίσει τι να μαγειρέψεις!

Το τέλειο κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

κοτόπουλο

Αυτό το πιάτο είναι καταγεγραμμένο στο DNA μας, θα αποτελεί πάντα το φαγητό της θαλπωρής μας και η ζεστή μυρωδιά του θα σηματοδοτεί πάντα την αρχή ενός υπέροχου γεύματος. Το μόνο που χρειάζεσαι επιπλέον είναι ένα χοντρό κομμάτι φέτα και μια φέτα ψωμιού με προζύμι, για να βουτάς στη λεμονάτη σαλτσούλα κατευθείαν στο ταψί.


Ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

μπιφτέκια

Απ’ τα πιο κλασικά πιάτα με τα οποία μεγαλώσαμε όλοι. Τα αιώνια μπιφτέκια -που κάθε μαμά και κάθε γιαγιά τα κάνει διαφορετικά- με τις ψητές πατάτες “λουκούμι”, όπως τις ονειρεύεσαι. Βάλε και ένα μεγάλο κομμάτι φέτα στο πλάι (δεν ξέρω γιατί, αλλά ταιριάζει τόσο πολύ) και δε θες πολύ για να νιώσεις την κυριακάτικη θαλπωρή.

Μοσχαράκι λεμονάτο με πιρουνάτο πουρέ πατάτας

λεμονάτο

Η σαλτσούλα του είναι πηχτή στην κατσαρόλα και μπόλικη, ενώ το μοσχαράκι σιγομαγειρεύεται για ώρες, ώστε να γίνει τρυφερό και να λιώνει στο στόμα. Το αρωματικό που του πηγαίνει? Τι άλλο από το λεμονοθύμαρο. Και σερβίρεται πάντα, με τον τέτειο πιρουνάτο πουρέ πατάτας, που δεν έχει ίχνος γάλακτος ή βουτύρου.


Μοσχάρι κοκκινιστό με δαμάσκηνα, σαν της γιαγιάς

κοκκινιστό

Το αγαπούσα πολύ αυτό το κοκκινιστό της γιαγιάς Καίτης. Το μοσχάρι μαγειρευόταν με τις ώρες στην κατσαρόλα, αργά, με υπομονή, ενώ η σαλτσούλα γέμιζε το σπίτι με αρώματα από κανέλα, μπαχάρι και δάφνη. Αφιερωμένο σε όλες τις “ακαμάτρες” του κόσμου, σαν τη γιαγιά την Καίτη, σαν κι εμένα, σαν κι εσένα.


Λεμονάτο κατσικάκι στον φούρνο με γιαούρτι

κατσικάκι

Ένα κατσικάκι μούρλια, τέλειο για τα Κυριακάτικα τραπέζια σας, από την Θράκη με αγάπη. Τρομερά αρωματικό και ζουμερό, αφού θωρακίζεται μέσα στην κρούστα του πρόβειου γιαουρτιού και ψήνεται αργά στον φούρνο. Μπορούμε να “κρύψουμε ” στην κοιλιά του κατσικιού κομμάτια από τυριά, λίγο σκόρδο και λίγη μουστάρδα για πιο πικάντικο αποτέλεσμα!

Η τέλεια συνταγή για γρήγορες και λαχταριστές κρέπες!

Για τις κρέπες ειδικά τις σοκολατένιες, τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι. Εμείς σας προτείνουμε να τις φτιάξετε στο σπίτι με μία συνταγή εύκολη που θα χρειαστείτε μόνο 5 υλικά!

ΥΛΙΚΑ:
• 2 αβγά
• 1 φλ. γάλα
• 1/2 κ.γ. αλάτι

Συνταγή

• 1 φλ. αλεύρι
• 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
• Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
• Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
• Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και ή να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share