Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε μόνοι σας μέσα 5 λεπτά σπιτικά πατατάκια! (Video)

Η γρήγορη συνταγή που κάνει θραύση!

9 Νοεμβρίου 2019 11:32
Φτιάξτε μόνοι σας μέσα 5 λεπτά σπιτικά πατατάκια! (Video)

To Αthensmagazine.gr βρήκε την πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για σπιτικά πατατάκια! Μπορείτε να τα ετοιμάσετε μέσα σε πέντε λεπτά χωρίς καθόλου κόπο! Αυτός είναι ο λόγος που εθιζόμαστε με τα πατάκια!

Ο χρήστης του Youtube ανέβασε ένα βίντεο που μας δείχνει τον τρόπο. Πρώτα κόβετε τις πατάτες μέσω ενός τρίφτη. Στη συνέχεια απλώνετε λάδι σε ένα ταψάκι και τέλος ρίχνετε αλάτι ή αν θέλετε και ρίγανη.

Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει, αφού υπερτερούν σε γεύση και συν τοις άλλοις δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείτε.

Δείτε το βίντεο:

Απίθανα μπιφτέκια με κύμινο και μάραθο!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε μια διαφορετική και ίσως εξωτική συνταγή για μπιφτέκια! Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά τότε το κύμινο είναι η καλύτερη επιλογή για την συνταγή σας! Υπάρχει όμως ένα ακόμα υλικό που θα πρέπει να βάλετε!

Το μυστικό υλικό που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας είναι ο μάραθος!

Υλικά:

1 κιλό κιμάς χοιρινός

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 κρεμμύδι πολτοποιημένο

1 κουταλιά αλάτι

1/2 κουταλάκι πιπέρι

1/4 κουταλάκι κύμινο

2 κουταλιές σπασμένοι σπόροι μάραθου

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκρλ του φούρνου σε λαδωμένη σχάρα.

Πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις! (Video)

Το Athensmagazine.gr βρίσκει κάθε μέρα τις καλύτερες συνταγές! Τώρα που πλησιάζει το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει πιο ωραία ιδέα από το να φτιάξετε πολίτικο σιμιγδαλένιο χαλβά που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις!

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει πολίτικο χαλβά σιμιγδαλένιο. Δείτε ακόμα: Χαλβάς με ταχίνι καλύτερος από του εμπορίου έτοιμος σε 5 λεπτά!

Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό, 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, 1 φλιτζάνι καφέ κουκουνάρια, 1 κ.γ. κανέλα, 2 ξυλάκια κανέλας, φλούδα από ένα πορτοκάλι.

Μπείτε να δείτε εδώ στο Athensmagazine.gr την εκτέλεση της συνταγής:

Πανεύκολη και μυρωδάτη συνταγή για κουλούρια με λάδι!

To Athensmagazin.gr βρήκε την καλύτερη ίσως συνταγή για κουλουράκια με λάδι! Το μικρό συστατικό θα κάνει την συνταγή σας μοναδική και να μοσχοβολάει σε όλη την γειτονιά! Δείτε ακόμα: Μπισκοτογλυκό μαμαδίστικο για το οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

1 φλιτζάνι του καφέ ούζο

½ κουταλάκι γλυκάνισο και κόλιανδρο

Χυμό από ½ λεμόνι

5 ½ φλιτζάνια μπέικιν πάουντερ

1 κούπα του καφέ σουσάμι

Ελάχιστο αλάτι

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε σε γυάλινο μπολ το λάδι, με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το ούζο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.

Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά – σιγά ώσπου να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ και να είναι λεία και ελαστική.

Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και πασπαλίζετε από πάνω τους με το σουσάμι να πάει παντού σα κουλουράκια και ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share