Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις! (Video)

Είναι η καλύτερη συνταγή που μπορείτε να βρείτε!

8 Νοεμβρίου 2019 13:20
Πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις! (Video)

Το Athensmagazine.gr βρίσκει κάθε μέρα τις καλύτερες συνταγές! Τώρα που πλησιάζει το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει πιο ωραία ιδέα από το να φτιάξετε πολίτικο σιμιγδαλένιο χαλβά που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις!

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει πολίτικο χαλβά σιμιγδαλένιο. Δείτε ακόμα: Χαλβάς με ταχίνι καλύτερος από του εμπορίου έτοιμος σε 5 λεπτά!

Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό, 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, 1 φλιτζάνι καφέ κουκουνάρια, 1 κ.γ. κανέλα, 2 ξυλάκια κανέλας, φλούδα από ένα πορτοκάλι.

Μπείτε να δείτε εδώ στο Athensmagazine.gr την εκτέλεση της συνταγής:

Πανεύκολη και μυρωδάτη συνταγή για κουλούρια με λάδι!

To Athensmagazin.gr βρήκε την καλύτερη ίσως συνταγή για κουλουράκια με λάδι! Το μικρό συστατικό θα κάνει την συνταγή σας μοναδική και να μοσχοβολάει σε όλη την γειτονιά! Δείτε ακόμα: Μπισκοτογλυκό μαμαδίστικο για το οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

1 φλιτζάνι του καφέ ούζο

½ κουταλάκι γλυκάνισο και κόλιανδρο

Χυμό από ½ λεμόνι

5 ½ φλιτζάνια μπέικιν πάουντερ

1 κούπα του καφέ σουσάμι

Ελάχιστο αλάτι

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε σε γυάλινο μπολ το λάδι, με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το ούζο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.

Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά – σιγά ώσπου να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ και να είναι λεία και ελαστική.

Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και πασπαλίζετε από πάνω τους με το σουσάμι να πάει παντού σα κουλουράκια και ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

Κοφινάκι με γεμιστές πιπεριές που θα ξετρελαθείτε! (Video)

Το Athensmagazine.gr βρίσκει για εσάς την καλύτερη συνταγή για γεμιστές πιπεριές με κοφινάκι! Είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε μια διαφορετική συνταγή για το Σαββατοκύριακο! Γλυκό ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα: Μ' αυτά τα 4 υλικά και 4 απλές κινήσεις!

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει πιπεριές κόκκινες γεμιστές με κοφινάκι.

Υλικά:

10 κόκκινες πιπεριές, 1 κουτί κοφινάκι, 1 ματσάκι βασιλικό, 1 ματσάκι καυκαλήθρες, 1 ματσάκι μυρώνια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μαυροκούκι, 1 βάζο ψημένες πιπεριές κόκκινες σε κονσέρβα, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.

Δείτε το Athensmagazine.gr:

Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα! Η συνταγή είναι πανεύκολη και δεν θέλει πολύ χρόνο!

Το μπιφτέκι είναι ένα υγιεινό, αλλά και νόστιμο πιάτο, συνοδευόμενο από λαχανικά δεν μας παχαίνει καθόλου καλοκαιριάτικα.

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 αυγό

1 καρότο

1 ντομάτα

1/2 κρεμμύδι

1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά

πιπέρι-Αλάτι

1 φλιτζάνι ρύζι

Κύμινο

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200oC. Στράγγιξε τον κιμά και βάλε σε ένα μεγάλο μπολ. Πέρασε το καρότο, το κρεμμύδι και τη ντομάτα από ένα πολυμίξερ και στίψε καλά να φύγουν τα υγρά τους. Ανακάτεψε τα λαχανικά σου με τον κιμά, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό. Ζύμωσε καλά τον κιμά και άφησε για 10 λεπτά στο ψυγείο. Πλάσε τα μπιφτέκια σου και βάλε σε ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Βάλε τα μπιφτέκια να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά, ενώ προς το τέλος αν θέλεις μπορείς να ανάψεις το γκριλ για να πάρουν όμορφο χρώμα. Συνόδευσε με ρύζι μπασμάτι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share