Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Γρήγορο γλυκό ψυγείου Δούναβης!

Ιδανικό για κάθε περίπτωση!

8 Νοεμβρίου 2019 12:25
Γρήγορο γλυκό ψυγείου Δούναβης!

Το Athensmagazine.gr έχει για σας την τέλεια συνταγή για γρήγορο γλυκό ψυγείου Δούναβης! Ιδανικό για κάθε περίσταση!

Με την ευκαιρία δείτε: Γλυκό ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα: Μ' αυτά τα 4 υλικά και 4 απλές κινήσεις!

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
6 αυγά
2 βάζα βύσσινο (680 γρ)
30 γρ κακάο
3 κουταλιές γάλα

Κρέμα

1 λίτρo γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
5 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο

Ζελέ

500 ml χυμό από το βύσσινο
100 γρ ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνη
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος

Με την ευκαιρία δείτε: Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, με 5 υλικά της στιγμής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.

Στην μισή ζύμη βάζουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Σε φόρμα 28×20 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή ζύμη και από πάνω της την σκούρα.

Βάζουμε με την σειρά τα βύσσινα και τα πατάμε ελαφρώς να μπουν στην ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο).

Όταν το γλυκό κρυώσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
Βάζουμε να βράσουν την ζάχαρη και τον χυμό από τα βύσσινα.

Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
Πάνω από την κρύα και σφιχτή κρέμα βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη απλώνουμε πάνω από το ζελέ.

Το τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου, με 4 υλικά!

Υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με cookies με σταγόνες σοκολάτας. Το πιο απλό και εύκολο γλύκισμα το οποίο θα εντυπωσιάσει εσάς και όσους το δοκιμάσουν για την υπέροχη υφή και γεύση του.

Μια πολύ εύκολη συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία της παρασκευή της, για τα λίγα και απλά υλικά της και την απόλυτη αφράτη και δροσερή γεύση του γλυκού σας.

Γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5 λεπτά!

Υλικά συνταγής

420-440 γρ. cookies με κομμάτια σοκολάτας (18-20 cookies περίπου)600 ml (2 ½ φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος φυτική για σαντιγί [*]2 κ.σ. σκόνη κακάο2/3 φλ. τσαγιού (100 γρ.) σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος. Ρίχνετε σε καθαρό μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Κοσκινίζετε από πάνω τις 2 κ.σ. σκόνη κακάο (αν σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε και 2 κ.σ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Στρώνετε στη βάση του ταψιού/φόρμας μια στρώση cookies φροντίζοντας να σπάσετε μερικά για να καλύψετε τα κενά που υπάρχουν ώστε να έχετε μια ενιαία, το δυνατόν, μπισκοτένια στρώση χωρίς κενά. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα λίγο λιγότερο από τη μισή κρέμα σαντιγί και σκεπάζετε με άλλη μια στρώση cookies φροντίζοντας και πάλι να καλύψετε τα κενά δημιουργώντας πάλι μια ομοιόμορφη στρώση. Τέλος από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 βράδυ για 8 τουλάχιστον ώρες. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας και προαιρετικά με τρίμματα από κομμένα cookies που περίσσεψαν. “Περνάτε” ένα μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στα τοιχώματα και το γλυκό σας και το ξεφορμάρετε. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και μερέντα!

[*] Προτιμήστε τη φυτική κρέμα γάλακτος γιατί χτυπιέται εξαιρετικά εύκολα σε πηχτή σαντιγί, δεν “ξεφουσκώνει” όταν την ανακατεύετε ακόμα και με ζωηρές κινήσεις με άλλα υλικά και δεν χρειάζεται ζάχαρη διότι είναι γλυκιά από μόνη της. Φυσικά αντί για φυτική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, στην ίδια απαιτούμενη ποσότητα, και κανονική κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, κρύα με 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share