Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παίρνει τη ζύμη, φτιάχνει 12 μπαλάκια και τα βάζει γύρω-γύρω στο τηγάνι! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο!

Το καλύτερο σνακ!

1 Νοεμβρίου 2019 16:15
Παίρνει τη ζύμη, φτιάχνει 12 μπαλάκια και τα βάζει γύρω-γύρω στο τηγάνι! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο!

Είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας, με ήλιο ή βροχή, πάντα υπάρχει κάποιος αγώνας που παίζει στην τηλεόραση. Και όλοι ξέρουν ότι το σνακ είναι πολύ σημαντικό για την δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας. Πρώτον και κυριότερο, το σνακ πρέπει να τρώγεται εύκολα για να μην αποσπά την προσοχή από τον αγώνα. Επίσης, πρέπει να υπάρχει ένα νόστιμο συνοδευτικό. Δείτε τη συνταγή ρολό τυριού με μπίρα!

Κάντε επίσης τραγανά μπουρεκάκια με τυρί και μπεσαμέλ!

Πέρα από όμορφη εμφάνιση, το σνακ σας πρέπει να είναι και νόστιμο. Έχοντας αυτό στο νου σας παρουσιάζουμε το ρολό τυριού με μπίρα.

Θα χρειαστείτε:

Για την ζύμη:

-3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
-1 3/4 κ.σ. Ξηρή μαγιά
-4 κ.σ. Λάδι
-2 κ.γ. Αλάτι
-1 φλιτζάνι νερό
-100 γρ. Τυρί τσένταρ σε κύβους

Για το συνοδευτικό:

-200 γρ. Τυρί κρέμα
-200 γρ. Τυρί τσένταρ, τριμμένο
-100 γρ. Μοτσαρέλα, τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-100 γρ. Μπίρα

Θα χρειαστείτε επίσης:

-1 κρόκο αβγού

Οδηγίες:

Ζυμώστε μαζί όλα τα υλικά εκτός από το τυρί σχηματίζοντας μια μπάλα και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσει, πλάστε 12 μπαλάκια ίδιου μεγέθους και βάλτε μέσα από έναν κύβο τσένταρ.

Βάλτε τα μπαλάκια γύρω από την άκρη ενός τηγανιού που να μπαίνει στο φούρνο, σχηματίζοντας έναν κύκλο.

Ανακατέψτε τα υλικά του συνοδευτικού σε ένα μπολ. Αφήστε περίπου 80 γραμμάρια τσένταρ στην άκρη. Προσθέστε το συνοδευτικό στη μέση του τηγανιού.

Απλώστε τον κρόκο πάνω από την ζύμη και ρίξτε το υπόλοιπο τυρί πάνω στο συνοδευτικό.

Βάλτε το τηγάνι στον φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.

Μόλις το ψήσετε, όλοι θα τρέξουν να το δοκιμάσουν! Για πιο μεγάλους αγώνες, φροντίστε να φτιάξετε περισσότερα ρολά για τους πεινασμένους καλεσμένους σας!

Παίρνει ένα φύλλο ζύμης το πασπαλίζει με τυρί και το σκεπάζει με ζαμπόν! Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Η μοναδική της τεχνική για να φτιάξει ρολάκια με τυρί και ζαμπόν είναι πανέξυπνη!

Υπέροχες αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί!

Μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τυρί και ζαμπόν και κάνει το τέλειο ορεκτικό για να κεράσετε τους φίλους σας! Ένα σνακ που σίγουρα θα αγαπήσουν όλοι!

Θα χρειαστείτε:
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο αποψυγμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι καγιέν
8 φέτες καπνιστό ζαμπόν

Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

2. Χτυπάμε το αυγό και το νερό μαζί μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

3. Ξεδιπλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια, κόψτε τη ζύμη στη μέση κατά μήκος.
4. Περάστε τη ζύμη με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό.

5. Πασπαλίστε ομοιόμορφα 3 κουταλιές τυρί πάνω από το ένα φύλλο ζύμης, και στη συνέχεια, σκεπάστε το με τις φέτες ζαμπόν.

6. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο φύλλο ζύμης, περάστε με πινέλο το μείγμα αυγού, και περάστε από πάνω απαλά ένα πλάστη για να ενωθούν οι δύο ζύμες. Περάστε από πάνω με πινέλο ξανά το χτυπημένο αυγό.

7. Ξεκινήστε να τυλίγετε σφιχτά σε ρολό τη ζύμη, ξεκινώντας από μία μεγαλύτερη σε μήκος πλευρά. Κόψτε το ρολό σε περίπου 24 φέτες και τοποθετήστε τις στο ταψί.

8. Αλείφουμε τις φέτες με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

9. Ψήστε για 12-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Είναι πεντανόστιμα: Τραγανά σνίτσελ γεμιστά με ζαμπόν και τυρί!

Μια υπέροχη ιδέα για μεσημεριανό που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια, τα τραγανά σνίτσελ θα φαγωθούν με συνοπτικές διαδικασίες!

Για τα τραγάνα σνίτσελ θα χρειαστείτε:

4 ‏χοιρινά σνίτσελ ή κοτόπουλου ή γαλοπούλα
4 ‏φέτες ζαμπόν
4 ‏φέτες έμμενταλ
1 κούπα ‏αλεύρι
3 μεγάλα ‏χτυπημένα αυγά
2 κούπες ‏τριμμένη φρυγανιά
‏αλάτι, πιπέρι
‏Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανοίγετε τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε στη μια άκρη το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνετε τα σνίτσελ στη μέση, ώστε να κλείσετε μέσα το τυρί και το ζαμπόν.

Περνάτε τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

Ζεσταίνετε σε τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζετε τα σνίτσελ σε μέτρια προς δυνατή εστία (συνήθως 2.5-3 ή περισσότερο ανάλογα την κουζίνα) και από τις δύο πλευρές.

Τέλος, τα βγάζετε σε χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share