Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Τόσα χρόνια καθαρίζαμε τις πατάτες με λάθος τρόπο! Δώστε βάση!

Απίστευτο!

31 Οκτωβρίου 2019 17:59
Τόσα χρόνια καθαρίζαμε τις πατάτες με λάθος τρόπο! Δώστε βάση!

Εσείς γνωρίζετε ότι τόσα χρόνια καθαρίζαμε τις πατάτες με λάθος τρόπο;

Είναι ένα αμυλούχο λαχανικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική ενώ στην τηγανιτή του μορφή αποτελεί αγαπημένο φαγητό εμμμ....όλων! Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στις πατάτες. Με την ευκαιρία δείτε και την καταπληκτική συνταγή για πατάτες που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την και δεν θα τις ξαναμαγειρέψετε ποτέ με άλλο τρόπο!

Είτε τηγανιτές, είτε ψητές, ακόμα και βραστές (ειδικά με λίγο λάδι, λεμόνι και μπαχαρικά), οι πατάτες είναι φανταστικές. Αυτό που δεν είναι καθόλου «φανταστικό» με την περίπτωση τους είναι το καθάρισμα (αν είστε αντρας και έχετε πάει στρατό, ίσως καταλαβαίνετε ακόμα πιο πολύ τι θέλουμε να πούμε).

Παρόλα αυτά -τσουκου, τσουκου- με το μαχαίρι, καθαρίζετε και ύστερα προβαίνετε στο μαγείρεμα τους. Δύσκολη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Κι αν σας λέγαμε ότι δεν χρειάζεται να στέκεστε πάνω από την πατάτα και να χάνετε χρόνο καθαρίζοντας την με το μαχαίρι και προσπαθώντας να μη χάσετε και κάποιο δάχτυλο; Συν τοις άλλοις, με αυτή την τεχνική, ξεφλουδίζοντας την δηλαδή, «πετάτε» άθελα σας και αρκετό μέρος του «σώματος» της. Υπάρχει καλύτερη και πολύ πιο εύκολη μέθοδος.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα μαχαίρι και μια κατσαρόλα με βραστό νερό (οκ, και πατάτες, φυσικά). Παίρνετε μια πατάτα, τη χαράζετε στη μέση, σε βάθος που να διαπερνά τη φλούδα και τη βάζετε μέσα στο βραστό νερό. Αυτό ήταν. Μετά από λίγο τη βγάζετε και «τραβώντας» τη φλούδα, εκείνη αφαιρείται εξ' ολοκλήρου.

Με αυτό τον τρόπο, όχι απλώς κερδίζετε χρόνο, αλλά οι πατάτες έχουν περισσότερη γεύση.

Δείτε και το βιντεάκι που δείχνει τις παραπάνω κινήσεις ακόμα πιο αναλυτικά και ας καλωσορίσουμε όλοι μαζί μια νέα εποχή στο καθάρισμα της πατάτας!

Πατάτες τηγανιτές: Συνταγή στο φούρνο με λίγες θερμίδες

Πατάτες τηγανιτές: Πως θα τις μαγειρέψετε στο φούρνο για να έχουν λιγότερες θερμίδες και να είναι εξίσου απολαυστικές!

Πατάτες τηγανιτές: Στο φούρνο με αγνά υλικά
Υλικά

3 μεγάλες πατάτες
4 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη προαιρετικά
πάπρικα
κάρρυ ή ότι άλλο καρύκευμα θέλουμε

Τυρόπιτα – Πατσαβουρόπιτα: Η συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Πατάτες τηγανιτές: Πως τι κάνουμε στον φούρνο

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου . Την ραντίζουμε με 2 κουταλιές λάδι . Κόβουμε τις πατάτες λεπτές λωρίδες. Τις απλώνουμε στη λαδόκολλα . Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι!

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη , πάπρικα , κάρυ ή ότι άλλο θέλουμε. Ανακατεύουμε και απλώνουμε ξανά .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες .

Δοκιμάστε την συνταγή μας σήμερα και θα καταλάβετε τι μεγάλο λάθος κάνατε τόσο καιρό που τις τηγανίζατε.

Η συνταγή για πατάτες που σας προτείναμε ναι μεν είναι στο φούρνο, αλλά η γεύση τους είναι ακριβώς όπως σαν αυτές που κάνετε στο τηγάνι.

Διπλό Κέρδος… και γεύση και λιγότερες θερμίδες.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share