Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα!

Εκπληκτική!

30 Οκτωβρίου 2019 22:59
Συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα!

Φτιάξτε την τέλεια ζουμερή σοκολατόπιτα! Μια πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!

Είναι η εξέλιξη του σοκολατένιου κέικ και έχει την ιδανική ποσότητα σε σιρόπι, έτσι ώστε να μην παθαίνεις και ζάχαρο… Στο σημείο δείτε και μια διαφορετική συνταγή για σοκολατόπιτα.

Bonus tip: Για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα συνόδευσε την σοκολατόπιτα σου με λίγη σαντιγί ή με παγωτό. Επίσης για μια αέρινη ζύμη στο κέικ σου, κοσκίνισε όλα τα υλικά πριν τα ανακατέψεις. Τέλος, αν θέλεις μπορείς αφού το σερβίρεις να το πασπαλίσεις και με λίγους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη σοκολατόπιτα είναι:

1 1/4 φλ. φαρίνα
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. γάλα
50γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το πασπάλισμα:

1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1 1/3 φλ. βραστό νερό
1 βανίλια

Επί το έργον:

Σε ένα μπολ ρίξε όλα τα στερεά υλικά. Δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την πρέζα αλάτι και τη βανίλια. Ανακάτεψε τα καλά μεταξύ τους- κατά προτίμηση με σύρμα. Θέλεις το μείγμα σου να γίνει ένα ανοιχτό καφετί χρώμα. Όταν πάρει αυτό το χρώμα σημαίνει ότι το κακάο με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά έχουν ανακατευτεί τέλεια.

Στη συνέχεια πρόσθεσε στο μείγμα σου το γάλα και το βούτυρο. Ανακάτεψε πολύ, πολύ καλά με το σύρμα ή αν έχει ηλεκτρικό μίξερ, βάλε το σύρμα και σιγά σιγά αύξησε την ταχύτητα έτσι ώστε να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Μην το παραχτυπήσεις το μείγμα γιατί μετά το κέικ σου θα βγει μαστιχωτό στην υφή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταμάτα.

Βουτύρωσε το ταψί σου και ρίξε το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με το κακάο και έπειτα ρίξτα πάνω από το ωμό μείγμα της σοκολατόπιτας και πασπάλισε τη. Τέλος, ρίξε σιγά σιγά σε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας το βραστό νερό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 περίπου λεπτά. Στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ.

Μόλις το βγάλεις θα είναι σταθερό το κέικ από έξω και ζουμερό από μέσα. Σέρβιρε με κουτάλα το κομμάτι και όχι με σπάτουλα και μαχαίρι για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Λαχταριστά σοκολατάκια με αμύγδαλο με 3 υλικά

Σοκολατάκια “βραχάκια” με ολόκληρα αμύγδαλα με μόνο 3 υλικά. Ένα απολαυστικό σοκολατάκι, ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας και των ξηρών καρπών, εξαιρετικά εύκολο στη παρασκευή του. Μια πανεύκολη απαράμιλλη συνταγή (από εδώ) για τα τέλεια σοκολατάκια για την οικογένειά σας, τους καλεσμένους σας αλλά και για να τα προσφέρετε ως δώρο σε μια όμορφη συσκευασία.

Διαβάστε επίσης: Κλασικές γλυκές κρέπες με πραλίνα φουντουκιού!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος ή μαύρης κουβερτούρας ή ανάμεικτες 1/2 φλ. γάλακτος+1/2 φλ. μαύρης κουβερτούρας)
1 κ.γ. σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα τους ανάλατα, ή ελαφρώς αλατισμένα αν είναι στις προτιμήσεις σας
τρούφα μαύρης ή πολύχρωμης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα ταψί με μικρές εγκοπές για muffins και τοποθετείτε στις εγκοπές χάρτινες θήκες για cupcakes/muffins (14-16 εγκοπές ανάλογα με το μέγεθος των εγκοπών). Το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και το σπορέλαιο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα, για 1½-2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο ρευστό μείγμα.
Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 1 λ, ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύετε με κουτάλι να καλυφθούν με τη σοκολάτα και ενσωματωθούν ισομερώς τα αμύγδαλα. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών (βλέπε βίντεο) γεμίζετε ισομερώς τις θήκες με το μείγμα σοκολάτας-αμυγδάλων. Από πάνω πασπαλίζετε, προαιρετικά, τρούφα πολύχρωμης ή μαύρης σοκολάτας.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά τα σοκολατάκια. Τα σερβίρετε χωρίς ή με τη χάρτινη θήκη τους και τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα και περισσότερο χρόνο στο ψυγείο.

Δείτε το video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κέικ σοκολάτας υγρό και πεντανόστιμο!

Παγωμένες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Δείτε περισσότερα θέματα για γεύση στο AthensMagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share