Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαμαδίστικα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά!

Δοκιμασμένα μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια!

30 Οκτωβρίου 2019 14:12
Μαμαδίστικα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά!

Αυτά είναι τα μαμαδίστικα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά!

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα μπιφτέκια της μαμάς! Αν θέλετε να τα κάνετε ακόμη πιο ζουμερά και αφράτα ακολουθήστε τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες για... σίγουρη επιτυχία! Τέτοια τυρόπιτα δεν έχεις ξαναφάει! Τυρόπιτα κανταΐφι

Τι θα χρειαστείτε
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1 σκελίδα σκόρδο
1κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα μεσαία
1/3 κούπας γαλέτα

Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο

Βάλτε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μούλτι και πολτοποιήστε.

Βήμα 2ο
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και προσθέστε και το υγρό μείγμα.

Αν δεν πλάθονται και είναι πολύ μαλακός ο κιμάς απλά προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς! (Προσοχή για να μην είναι πολύ σκληρός! Ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές παραπάνω -όχι περισσότερο!)

Βήμα 3ο

Βάλτε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό μέσα και, σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200, στον αέρα.

Αυτό είναι το κόλπο για ζουμερά μπιφτέκια: η υγρασία τα βοηθάει στο ψήσιμο να παραμείνουν μαλακά και αφράτα! Επίσης, η ντομάτα και η μαγιονέζα παίζουν μεγάλο ρόλο στο ζύμωμα.

Βήμα 4ο

Λαδώστε με ένα πινέλο την σχάρα. Πλάστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε τα πάνω. Με το ίδιο πινέλο λαδώστε τα κι αυτά.

Βήμα 5ο

Ψήστε για 15 έως και 20 λεπτά –το πολύ!- στους 200!

Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί!

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο αν προτιμάτε. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να αντισταθείς ή να αρκεστείς σε ένα μόνο κομμάτι!

Κάντε επίσης την πιο υγιεινή πίτσα που έχεις φάει ποτέ!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη πατάτας:

500 γρ. πατάτες
120 γρ. αλεύρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
Για τη γέμιση:
5 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.

Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού. Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.(βλέπε πιο κάτω φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής.)

Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε στο κέντρο της την άλλη μισή ζύμη πατάτας και με αλευρωμένα χέρια την ανοίγετε 1-2 εκ. μεγαλύτερη από τη προηγούμενη. Τη τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και τη “σφραγίζετε” γύρω γύρω περιμετρικά με τη κάτω ζύμη, ώστε να “θωρακιστεί” καλά το τυρί και το ζαμπόν.


Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.

Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω τη πίτσα με το δεύτερο χαρτί ψησίματος που χρησιμοποιήσατε για το επάνω μέρος που σκεπάσατε το μείγμα, και με το καπάκι τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζετε από τη φωτιά τη βουρτσίζετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.

Εναλλακτικά: Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει.

Πίτσα εξπρές με ζύμη που θέλει μόνο 2 υλικά!

Διαβάστε και σημειώστε αυτή την συνταγή για πίτσα που θα είναι η πιο νόστιμη που έχετε φάει ποτέ! Για την ζύμη θα χρειαστείτε μόνο δυο υλικά! Βρήκαμε ποια είναι η τέλεια πίτσα σύμφωνα με την επιστήμη!

ΥΛΙΚΑ

400 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400γρ γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
2 κ.σ κέτσαπ
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ότι αλλαντικά και τυριά μας αρέσουν,πιπεριές,μανιτάρι.

Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Την απλώνω σε λαδωμένο μεγάλο ταψί του φούρνου με τα χέρια λαδωμένα κι αυτά,και την ψήνω 10 λεπτά στους 180.

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί για τη σάλτσα σ ένα μπολ,βγάζω το ταψί από το φούρνο,απλώνω τη σάλτσα,βάζω ότι άλλα υλικά θέλω και ξαναψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.

Εξωτερικά είναι τραγανή και μέσα αφράτη!!!Είναι απλά πεντανόστιμη!!!

Παραδοσιακός μπακλαβάς της γιαγιάς!

Το Athensmagazine.gr βρήκε την πιο λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή για μπακλαβά! Αν όμως θέλετε μια πιο μοντέρνα παραλλαγή του μπακλαβά σας έχουμε και σοκολατένιο σε φόρμα!

Υλικά

• 2 πακέτα φύλλα κρούστας (20 φύλλα, περίπου 1 κιλό)
• 400 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
• 400 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα

• 150 γραμ. γαλέτα ή 18 φρυγανιές στο μούλτι
• 1 κουτ. γλυκού γεμάτο κανέλλα
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό γαρύφαλλο
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
• 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 1 κουτ. σούπας καστανή ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά)
• 200 γραμ. βούτυρο αγελάδος
• 50 γραμ. βούτυρο πρόβειο
• 150 γραμ. φυτίνη

Για το μέλωμα

• 150 γραμ. μέλι
• 950 γραμ. ζάχαρη
• 600 γραμ. νερό
• 1 ξύλο κανέλλα
• 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
• ½ λεμόνι (τη φλούδα του)

Εκτέλεση

Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τα βούτυρα και τη φυτίνη να λιώσουν.

Βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντροκόβουμε, προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.

Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά, (εκτός απ᾿ τα βούτυρα) σ᾿ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε το βαθύ ταψί της κουζίνας, ή ένα στρογγυλό Ν°36 (36 εκ. διάμετρο).

Το βουτυρώνουμε καλά, μέσα και στα πλάγια και στρώνουμε 6 φύλλα, (αν χρησιμοποιήσουμε το στρογγυλό, τα στρώνουμε ακτινωτά), βουτυρώνοντας το καθένα που βάζουμε πολύ καλά, αλλά χωρίς πολύ βούτυρο.

Μ᾿ ένα κουτάλι, ή τη χούφτα μας, σκορπίζουμε λίγη από τη γέμιση, έπειτα στρώνουμε επάνω ένα φύλλο, φροντίζοντας να μην περισσεύει γύρω - γύρω, (το διπλώνουμε όπου περισσεύει) και το βουτυρώνουμε.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας φύλλο - βουτύρωμα - γέμιση, φύλλο - βουτύρωμα - γέμιση, μέχρι να βάλουμε 8 φύλλα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα 6 φύλλα που μας έχουν μείνει, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα και γυρίζοντας τα κάτω φύλλα προς το εσωτερικό του ταψιού.

Μ᾿ ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε παράλληλες και διαγώνιες λωρίδες το γλυκό μας, φτιάχνοντας ρόμβους ή τριγωνικά κομμάτια.

Δεν σέρνουμε το μαχαίρι, για να μην τσαλακωθούν τα φύλλα και προσέχουμε να μην φτάνει το μαχαίρι μας μέχρι τον πάτο του ταψιού, αλλά να κόβει, περίπου μέχρι τη μέση.

Ακολούθως, καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι που σχηματίστηκε από ένα καρφί γαρύφαλλο, τα περιχύνουμε με το βούτυρο που μας έχει μείνει και τα ραντίζουμε με μπόλικο νερό.

(Στο στάδιο αυτό, και πριν το ραντίσουμε με νερό, αλλά αφού το καλύψουμε με μεμβράνη, μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη, για μελλοντική χρήση).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην προτελευταία σχάρα, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γλυκό μας.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 τουλάχιστον ώρες, πριν του ρίξουμε το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα υλικά μας και από την ώρα που θα πάρει βράσει, το βράζουμε για 4'.

Μόλις ετοιμαστεί, το περιχύνουμε καυτό στον παγωμένο μπακλαβά, ρίχνοντάς το λίγο - λίγο, προσεκτικά, για να πάει παντού.

Αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το γλυκό μας το σιρόπι και μετά...

Εάν περισσέψει, διατηρείται για μία εβδομάδα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share