Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πιο γρήγορα και εύκολα donuts χωρίς μίξερ!

Διαβάστε την συνταγή εδώ!

29 Οκτωβρίου 2019 16:56
Τα πιο γρήγορα και εύκολα donuts χωρίς μίξερ!

Λατρεύετε τις γλυκές γεύσεις και θέλετε να φτιάξετε donuts γρήγορα και χωρίς μίξερ; Τότε σας βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή!

Είναι ένας από τους πιο γλυκούς πειρασμούς που μπορείτε εύκολα να μαγειρέψετε στο σπίτι, χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ! Δείτε ακόμα: Vintage κέικ με μπανάνα και μέλ: Συνταγή Του 1940!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

2 κ.σ ζάχαρη

1 κούπα χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 βανίλια

λάδι για το τηγάνισμα

ζάχαρη για το πασπάλισμα ή

για το γλάσο:

150γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

1κ.σ λιωμένο βούτυρο

λίγο χλιαρό νερό

Επί το έργον:

Σε μια λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την ζάχαρη, τη μαγιά, τη βανίλια και σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Ανακατέψτε με τα χέρια καλά, ώσπου να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σκεπασμένο με πετσέτα. Έπειτα, αλευρώστε τον πάγκο σου και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. Με κουπ πατ κόψτε σε στρογγυλά donuts. Αν θέλετε και με ένα πιο μικρό κουπ πατ, βάλτε το στη μέση για να κάνετε και τη μικρή τρύπα στη μέση.

Όσο κάνετε τα donuts, βάλτε λάδι στην φωτιά να καίει. Αφού κάψει ρίξτε μέσα τα donuts και αφήστε τα να ροδίσουν. Αφού ροδίσουν βγάλτε τα στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν ελαφρώς πασπαλίστε τα με ζάχαρη. Εκτός αν τα γλασάρετε, οπότε αφήστε τα να στραγγίζουν και ξεκίνα το γλάσο.

Ανακατέψετε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια. Ξκινήστε να ρίχνετε σιγά σιγά χλιαρό νερό, μέχρι το γλάσο σου να είναι σχετικά ρευστό. Βούτα τα donuts στο γλάσο και άφησε τα σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να στραγγίξουν. Καλή απόλαυση!

Σοκολατένια απόλαυση με Nutella!

Εύκολο, φίνο και νόστιμο γλυκό γι’αυτούς που αγαπούν τη σοκολάτα! Η πανεύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Ψήνει ένα συνηθισμένο κέικ και το γεμίζει τρύπες! Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Τι χρειαζόμαστε:

2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
800 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κουβερτούρα
400 γραμμάρια Nutella
1 ποτήρι γάλα κρύο

Πώς το κάνουμε:

Τοποθετούμε το βάζο της Nutella σε ζεστό μέρος για να ρευστοποιηθεί το εσωτερικό της.

Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου λιώσει τελείως η κουβερτούρα.

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη τη Nutella και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά και αφρατέψει η κρέμα μας.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.

Βρέχουμε τα 22 μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκέυος διαμέτρου 32Χ42εκ. Περιχύνουμε με το 1/4 της κρέμας, την οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι. Συνολικά κάνουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας.

Η περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με Nutella, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για γρήγορη ρευστοποίηση της Nutella βάλτε το βάζο σε ζεστό νερό.

Τα 2 πακέτα πτιμπερ που γράφω αναλογούν ακριβώς στα 66 μπισκότα της συνταγής, γι’αυτό καλό θα είναι να έχετε και ένα εφεδρικό.

Φτιάξε το πιο εύκολο παγωτό-σάντουιτς στον κόσμο!

Τι κι αν πέρασε το καλοκαίρι; Αυτή είναι μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις. Δες πώς να την φτιάξεις γρήγορα και απλά.

Παγωτό σοκολάτα με μπισκότα πτι μπερ!

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά cookies και παγωτό. Δες το video που ακολουθεί για να καταλάβεις πόσο εύκολο είναι…

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share