Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πατάτες τηγανιτές: Συνταγή στο φούρνο με λίγες θερμίδες

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

29 Οκτωβρίου 2019 12:22
Πατάτες τηγανιτές: Συνταγή στο φούρνο με λίγες θερμίδες

Πατάτες τηγανιτές: Πως θα τις μαγειρέψετε στο φούρνο για να έχουν λιγότερες θερμίδες και να είναι εξίσου απολαυστικές!

Πατάτες τηγανιτές: Στο φούρνο με αγνά υλικά
Υλικά

3 μεγάλες πατάτες
4 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη προαιρετικά
πάπρικα
κάρρυ ή ότι άλλο καρύκευμα θέλουμε

Τυρόπιτα – Πατσαβουρόπιτα: Η συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Πατάτες τηγανιτές: Πως τι κάνουμε στον φούρνο

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου . Την ραντίζουμε με 2 κουταλιές λάδι . Κόβουμε τις πατάτες λεπτές λωρίδες. Τις απλώνουμε στη λαδόκολλα . Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι!

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη , πάπρικα , κάρυ ή ότι άλλο θέλουμε. Ανακατεύουμε και απλώνουμε ξανά .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες .

Δοκιμάστε την συνταγή μας σήμερα και θα καταλάβετε τι μεγάλο λάθος κάνατε τόσο καιρό που τις τηγανίζατε.

Η συνταγή για πατάτες που σας προτείναμε ναι μεν είναι στο φούρνο, αλλά η γεύση τους είναι ακριβώς όπως σαν αυτές που κάνετε στο τηγάνι.

Διπλό Κέρδος… και γεύση και λιγότερες θερμίδες.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση

Το μυστικό για τις πιο τέλειες πατάτες φούρνου!

Αυτό είναι το μυστικό για τις πιο τέλειες πατάτες φούρνου!

"Είναι δύσκολη υπόθεση οι πατάτες του φούρνου. Φαίνεται εύκολο, αλλά για να φτάσεις στο τέλειο αποτέλεσμα χρειάζεται τέχνη!
Είτε μιλάμε για ξεροψημένες πατάτες, είτε για μαλακές καλοψημένες κυδωνάτες πατάτες, δεν υπάρχει τίποτα πιο χάλια από μια πατάτα al dente! Δεν πρέπει να είναι ωμές, δεν πρέπει να είναι καμένες, δεν πρέπει να είναι διαλυμένες. Πρέπει να κρατάνε το σχήμα τους και να έχουν το σωστό λάδι και το σωστό αλάτι.

Όταν όλα είναι σωστά, τότε μπορεί να κλέψουν ακόμα και την δόξα του καλύτερου ψητού που θα βρεθεί δίπλα τους. Αυτή η συνταγή δίνει πάντα το σωστό αποτέλεσμα! Οι πατάτες είναι τραγανές στο εξωτερικό τους και απαλές στο εσωτερικό.
Το μεγάλο μυστικό είναι το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά και το βούτυρο που σε συνδυασμό με το λάδι κάνουν αυτή την τέλεια κρούστα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με λίπος πάπιας ή χήνας.
Οι θερμίδες ανεβαίνουν, αλλά αυτό που θα δοκιμάσετε δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό σας! Μπορείτε για ποιο light αποτέλεσμα να αποφύγετε τελείως το βούτυρο και να χρησιμοποιήσετε μόνο λάδι. Καλύτερα είναι να τις δοκιμάσετε με όλους τους τρόπους και έτσι να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.
Όπως και αν έχει πάντως, μιλάμε για τις τελειότερες πατάτες φούρνου!

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
(ή όποιο άλλο βότανο σας αρέσει)
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μπορείτε ίσα ίσα να τις τσιμπήσετε με ένα πιρούνι αλλά να είναι ακόμα σκληρές στο εσωτερικό τους.
Σουρώνετε καλά τις πατάτες και τις επιστρέφετε στην άδεια κατσαρόλα.
Ρίχνετε το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι.
Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και κρατώντας το κουνάτε με δύναμη πάνω κάτω την κατσαρόλα.
Με αυτό τον τρόπο οι πατάτες θα σπάσουν ελαφρώς στην άκρη τους και καλυφθούν με το σιμιγδάλι.

Βάζετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μονή στρώση.
Βάζετε το ταψί στον ζεστό φούρνο για να λιώσει και να κάψει το βούτυρο και το λάδι. 5 λεπτά είναι αρκετά. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζετε μέσα τις πατάτες με το σιμιγδάλι.
Κουνάτε το ταψί για να βουτυρώσετε καλά τις πατάτες.
Ψήνετε για 30 - 40 λεπτά περίπου, γυρίζοντας στον μισό χρόνο τις πατάτες, μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα και να πάρουν ένα τέλειο χρυσό χρώμα.

Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Διαβάστε την εξαιρετική συνταγή της ημέρας στο Athensmagazine.gr!

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!

Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τυροπιτάκια δε φουσκώνουν σχεδόν καθόλου, άρα στο ταψί μπορείτε να τα τοποθετήσετε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Ωστόσο θα χρειαστείτε για αυτή την ποσότητα δύο ταψιά τα οποία καλύτερα να ψήσετε ξεχωριστά. Θα σας βγουν περίπου 35-42 τυροπιτάκια, ανάλογα με το μέγεθος. Εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι!

Υλικά
Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)
Για το άλειμμα
1 αυγό χτυπημένο

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.

Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.

Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.

Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.


Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σταφιδόψωμο νόστιμο και νηστίσιμο!

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share