Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Tραγανή τυρόπιτα-αστραπή.Φτιάχνεται σε 10 λεπτά στο τηγάνι και θυμίζει τις Σκοπελίτικες πίτες

Θα σας πάρει το μυαλό!

28 Οκτωβρίου 2019 08:26
Tραγανή τυρόπιτα-αστραπή.Φτιάχνεται σε 10 λεπτά στο τηγάνι και θυμίζει τις Σκοπελίτικες πίτες

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα!

Μια πίτα «αστραπή» που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση του «τι θα φάμε σήμερα» και είναι τόσο νόστιμη που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα. Ψήνεται μέσα σε 10 λεπτά και τη σερβίρουμε ζεστή και τραγανή έτσι εύκολα και απλά.

Η διαδικασία είναι η εξής: Απλώνουμε τα φύλλα ζύμης σε στρώσεις στο τηγάνι και ενδιάμεσα απλώνουμε το τυρί. Ψήνουμε λίγα λεπτά και η πίτα είναι έτοιμη. Τυρόπιτα – Πατσαβουρόπιτα: Η συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Δείτε το αναλυτικό βίντεο που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr και φτιάξτε την πανεύκολη τυρόπιτα για μεσημέρι:

Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Διαβάστε την εξαιρετική συνταγή της ημέρας στο Athensmagazine.gr!

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!

Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τυροπιτάκια δε φουσκώνουν σχεδόν καθόλου, άρα στο ταψί μπορείτε να τα τοποθετήσετε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Ωστόσο θα χρειαστείτε για αυτή την ποσότητα δύο ταψιά τα οποία καλύτερα να ψήσετε ξεχωριστά. Θα σας βγουν περίπου 35-42 τυροπιτάκια, ανάλογα με το μέγεθος. Εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι!

Υλικά
Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)
Για το άλειμμα
1 αυγό χτυπημένο

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.

Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.

Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.

Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σταφιδόψωμο νόστιμο και νηστίσιμο!

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share