Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ψήνει ένα συνηθισμένο κέικ και το γεμίζει τρύπες! Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Δείτε εδώ!

27 Οκτωβρίου 2019 23:23
Ψήνει ένα συνηθισμένο κέικ και το γεμίζει τρύπες! Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Ψήνει ένα συνηθισμένο κέικ και το γεμίζει τρύπες. Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει! Διαβάστε προσεχτικά την συνταγή!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ακόμα καλύτερα από το να απολαμβάνεις ένα γευστικό, φρεσκοψημένο κέικ… Μόλις δοκιμάσετε ένα κομμάτι από αυτό το γλυκό, σίγουρα θα μας ευχαριστείτε! Κέικ με κάστανα και γλάσο λευκής σοκολάτας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Αρχικά, μαζέψτε όλα τα συστατικά.

Θα χρειαστείτε τη ζύμη για κέικ, πουτίγκα με γεύση cheesecake, τέσσερις κούπες γάλα, σαντιγί και μπισκότα της αρεσκείας σας.

Αρχικά ψήστε το κέικ σας. Μετά είναι η ώρα για τρύπες.

Σιγουρέψτε ότι οι τρύπες φτάνουν μέχρι κάτω και είναι αρκετά μεγάλες.

Ύστερα, αναμίξετε τη πουτίγκα με το γάλα και ανακατέψτε καλά.

Σιγουρέψτε ότι δεν έχουν μείνει σβόλοι πριν προχωρήσετε.

Ήρθε η ώρα να ρίξετε το μείγμα στο κέικ.

Προσπαθήστε να βάλετε όσο περισσότερο μπορείτε μέσα στις τρύπες.

Χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός κουταλιού, προσπαθήστε να πιέσετε το μείγμα μέσα στις τρύπες.

Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο..

Αφήστε το να κρυώσει για περίπου δύο ώρες.

Καλύψτε το, για να μην πάρει μυρωδιές από το ψυγείο σας.

Μόλις κρυώσει καλά, βγάλτε το και απλώστε τη σαντιγί.

Απλώστε τη καλά, δημιουργώντας ένα καλό, χοντρό στρώμα.

Αφήστε το στην άκρη, πάρτε τα μπισκότα και βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα.

Σπάστε τα μπισκότα. Μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια, αν και με ένα πλάστη θα είναι πιο εύκολο.

Μόλις σπάσουν τα μπισκότα, ρίξτε τα πάνω από το κέικ.

Καλύτερα να αφήσετε το στάδιο αυτό λίγο πριν το σερβίρισμα, γιατί όσο παραπάνω μείνουν τα μπισκότα γίνονται και λιγότερο τραγανά.

Και το μόνο που έχει μείνει πλέον είναι να κόψετε ένα μεγάλο (ή τεράστιο!) κομμάτι και να το ευχαριστηθείτε.

Μόλις τελειώσετε βάλτε ξανά στο ψυγείο το κέικ… άμα έχει μείνει τίποτα.

Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές: Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την τρομερή συνταγή για το νόστιμο γλύκισμα! Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε 5 λεπτά

Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα
1 κλωναράκι βανίλιας
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
40 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Για τη διακόσμηση
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
κανέλα σε σκόνη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Γλυκό ψυγείου φράουλας χωρίς προσθήκη ζάχαρης! (Βίντεο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαδικασία Κρέμα: Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια.
Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.
Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά.

Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.

Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share