Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αγιορείτικο γιουβετσάκι που θα φτιάχνετε κάθε Κυριακή!

Διαβάστε την συνταγή προσεχτικά!

26 Οκτωβρίου 2019 17:06
Αγιορείτικο γιουβετσάκι που θα φτιάχνετε κάθε Κυριακή!

Η συνταγή για γουβέτσι από το Άγιο Όρος θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή αφού θα θέλετε να το φτιάχνετε κάθε Κυριακή! Η viral συνταγή για τηγανητό αέρα που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς! (Video)

Το μυστικό υλικό του Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους είναι οι σουπιές! Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται αυτή η αυθεντική συνταγή από το Περιβόλι της Παναγίας, σίγουρα θα ανταμείψει τους γευστικούς σας κάλυκες και με το παραπάνω!

Για το γιουβετσάκι σουπιές θα χρειαστείτε:

1 κιλό σουπιές
500γρ. κριθαράκι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200γρ. ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας πελτέ αραιωμένο σε νερό
πιπέρι κόκκινο
αλάτι, πιπέρι μαύρο

Επί το έργον:

Ζεματάτε τις σουπιές και τις κόβετε σε κομμάτια. Κρατάτε το νερό που τις ζεματίσατε

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον αραιωμένο πελτέ, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνετε περίπου 1 λίτρο ζωμό από τις σουπιές τα αφήνετε να πάρουν βράση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε βαθύ ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε το κριθαράκι και τις σουπιές, ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πιει το κριθαράκι του ζουμί, ανακατεύοντας που και που το φαγητό.

Πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα μόνο με 5 ευρώ!

Δοκιμάστε να φτιάξετε σήμερα την πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα μόνο με 5 ευρώ! Θα γίνει η αγαπημένη σας! Η συνταγή είναι πανεύκολη! Δείτε ακόμα: Μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα και ζελέ με ροδάκινα!

Υλικά:

2 αυγά

100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ. μαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη

125 ml πλήρες φρέσκο γάλα

125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

1). Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά).Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2). Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

3). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.

4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share