Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε 5 λεπτά

Ονειρεμένο!

26 Οκτωβρίου 2019 10:32
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε 5 λεπτά

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά για το ψυγείο. Ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό χωρίς ψήσιμο, που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας…Γλυκό ψυγείου φράουλας χωρίς προσθήκη ζάχαρης! (Βίντεο)

Υλικά συνταγής

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
400 γρ. [1 κουτί] ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

1. Βάζετε σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα χωρίς σβώλους.
2. Μόλις λιώσουν καλά προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύετε καλά και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
3. Ρίχνετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για κέϊκ [μεγέθους και σχήματος αρεσκείας σας] και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
5. Μπορείτε και για όλο το βράδυ.

Τα ξεφορμάρετε και τα απολαμβάνετε σκέτα ή με σαντιγί ή με σιρόπι βύσσινο ή μπανάνας

Πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα μόνο με 5 ευρώ!

Δοκιμάστε να φτιάξετε σήμερα την πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα μόνο με 5 ευρώ! Θα γίνει η αγαπημένη σας! Η συνταγή είναι πανεύκολη! Δείτε ακόμα: Μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα και ζελέ με ροδάκινα!

Υλικά:

2 αυγά

100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ. μαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη

125 ml πλήρες φρέσκο γάλα

125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

1). Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά).Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2). Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

3). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.

4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότο και γιαούρτι

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότο και γιαούρτι: Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr την γλυκιά συνταγή της ημέρας!

Υλικά:
450 γρ. τετράγωνα μπισκότα πτι-μπερ
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρό βαζάκι (περίπου 400-450 γρ.) μαρμελάδα βατόμουρο

Πεντανόστιμο γλυκό εκμέκ κανταίφι!

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σ’ ένα μετρίου μεγέθους ανοξείδωτο ή πυράντοχο ταψί (ή και πλαστικό) στρώνουμε μπισκότα, κατόπιν τη μισή κρέμα, μετά μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά, στρώνουμε πάνω στην κρέμα τη μαρμελάδα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share