Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Aφράτο κέικ με γιαούρτι και άρωμα λεμονιού! (Video)

Πεντανόστιμο!

23 Οκτωβρίου 2019 19:59
Aφράτο κέικ με γιαούρτι και άρωμα λεμονιού! (Video)

Aφράτο κέικ με γιαούρτι και άρωμα λεμονιού! Πολύ πιθανόν να έχετε δοκιμάσει και με γιαούρτι που δίνει μια άλλη γεύση στο κέικ. Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Όμως αυτή τη συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, με απλά υλικά, πρέπει να την φτιάξετε οπωσδήποτε. Το κέικ είναι αφράτο, νόστιμο και τόσο γευστικό που θα δεν θα μείνει ψίχουλο. Απλά να θυμάστε ότι πρέπει να χτυπήσετε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια!

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 70 γρ.ζάχαρης
  • 350 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 γρ. μαγιά ζύμης ή baking powder
  • ξύσμα λεμονιού
  • ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

8+1 προτάσεις για να βρεις το δικό σου αγαπημένο κέικ σοκολάτας!

Το κέικ σοκολάτας. Αυτός ο γλυκός πειρασμός που, όσα περίεργα γλυκά με εξωτικούς συνδυασμούς κι αν έχω δοκιμάσει μέσα στα χρόνια, θα λιγουρεύομαι πάντα και παντού.

Δείτε επίσης: Σοκολατένιο κέικ με δυο υλικά!

Όπως όταν ήμουν παιδί. Όταν με πιάσει καημός για κέικ σοκολάτας, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορεί να καλύψει την λιγούρα. Υπάρχουν διάφορα στυλ για σοκολατένια κέικ και το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Εξαρτάται τι θες. Κλασικό, γλασαρισμένο; Τόσο ζουμερό που να λιώνει σε κάθε μπουκιά; Ελαφρώς healthy που να μπορείς να το φας και για πρωινό; Γρήγορο, γιατί δεν μπορείς να περιμένεις; Όποιο κι αν είναι το στυλ σου, σου μάζεψα 9 αγαπημένες συνταγές για να φτιάξεις ένα σοκολατένιο κέικ, όπως το ονειρεύτηκες.

Τα “σιγουράκια”

1. Υγρό κέικ σοκολάτας

Με κουβερτούρα, ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και 1 (!) μόλις κουταλιά αλεύρι, πως γίνεται να μην δημιουργήσεις ένα μικρό θαύμα γεύσης στο στόμα σου που θα θυμάσαι για καιρό; Δεν υπερβάλλω.

2. Αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο, χωρίς μίξερ

Αχ αυτό το κέικ, εκτός από νόστιμο, ζουμερό και αφράτο, κρύβει ένα μυστικό: είναι πανεύκολο στην παρασκευή του. Είναι ακριβώς το γλασαριστό κέικ που ονειρεύσεσαι όταν θες σοκολάτα (σαν μανιακός).

Τα ζουμερά

3. Το απόλυτο ζουμερό κέικ σοκολάτας

Αυτό το κέικ κρύβει μυστικά: το ένα είναι στα συστατικά του και το άλλο στον τρόπο που ψήνεται. Κι αν ανταμείβει… Με την πρώτη μπουκιά θα καταλάβεις. Καταρχήν ότι δεν χρειάζεται πολύ μάσημα.

4. Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο)

Οκ. Αυτό δεν είναι ακριβώς κέικ σοκολάτας, αλλά αφράτο κέικ βανίλιας με πολλή, μπόλικη τρούφα. Βάλε και ένα παχύ σοκολατένιο γλάσο και ναι, μπαίνει επάξια σε αυτή τη λίστα. Ποτισμένο με σιρόπι, το λες και ζουμερό.

Τα αγαπημένα των παιδιών

5. Κέικ σοκολάτας με γλάσο πραλίνας

Βουτυρένιο και κλασικό το μέσα του, εορταστικό και πολύχρωμο το έξω του. Με τα όλα του: παχύ γλάσο από κουβερτούρα και πραλίνα (γιατί είμαστε πλεονέκτες) και χρωματιστά κουφετάκια γιατί η παιδική ηλικία κρατά μια στιγμή.

6. Σοκολατένιο κέικ ολικής άλεσης με γάλα καρύδας και μέλι

Να κι ένα κεικ που μπορείς να βάλεις άφοβα στο ταπεράκι του παιδιού για το σχολείο. Και θα το φάει και θα ευχαριστηθεί σοκολάτα σε σπιτικό γλυκό και θα ξέρεις ότι δεν είναι τέρμα ανθυγιεινό σνακ.

Τα χωρίς γλουτένη

7. Κέικ σοκολάτας με κάστανα, χωρίς γλουτένη

Γιατί όσοι πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη, δικαιούνται ένα σοκολατένιο υπερ-κέικ που θα τους θυμίσει ότι δεν χρειάζεται να στερηθούν καμία απόλαυση. Γίνεται και χωρίς κάστανα.

8. Σοκολατένιο κέικ σε κούπα, χωρίς γλουτένη (mug cake)

Επειδή εκτός από δυσανεξία στη γλουτένη, μπορεί να έχεις και δυσανεξία στις χρονοβόρες, μπελαλίδικες συνταγές, να η συνταγή σου. Στον φούρνο τον κανονικό ή στον μικροκυμάτων, το απόλυτο κουπάτο κεικ της υπογλυκαιμίας.

9. Vegan κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος. Για χιλιοστή φορά, δεν είμαι vegan, αλλά αυτό το κέικ (μαζί με το νούμερο 2) είναι ανάμεσα στα 2 αγαπημένα μου σοκολατένια κέικ! Δώστου μια ευκαιρία και θα εκπλαγείς. Στο υπογράφω!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share