Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπουγάτσα της οικονομικής κρίσης!

Λαχταριστή!

23 Οκτωβρίου 2019 17:07
Μπουγάτσα της οικονομικής κρίσης!

Ένα πρωί είπα να φάω κάτι άλλο στη δουλειά. Λιγουρεύτηκα να φάω κάτι που είδα στο φούρνο και μου είπαν ότι λέγεται μπουγάτσα, χωρίς κρέμα και φύλλο. Ρώτησα πώς γίνεται και ιδού…Μπουγάτσα παραδοσιακή, νηστίσιμη και οικονομική από το φούρνο της γειτονιάς! Δες την συνταγή!

Κάντε επίσης πανεύκολη κοτομπουγάτσα με γραβιέρα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάνω στη ζύμη μπορείτε να κάνετε τρύπες με ένα πιρούνι για να ψηθεί καλύτερα. Θα βάλω σύντομα φωτό, αν καταφέρω να την περάσω από το κινητό μου στον υπολογιστή… Καλή επιτυχία και μη φοβηθείτε αν η μπουγάτσα τρίβεται, έτσι πρέπει, να τρίβεται σαν κουλούρι.

Υλικά
12-16 άτομα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ζάχαρη (εγώ βάζω πολύ λιγότερη)
χυμό από 3 πορτοκάλια
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλάκια γαρύφαλο
1 κουταλάκι σόδα
Σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Καίω το λάδι σε μικρή κατσαρόλα.

Προσθέτω το αλεύρι και τη σόδα στο λάδι.

Βάζω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να δέσουν και να γίνουν σαν μαλακό ζυμάρι. Αν δω ότι θέλει κι άλλο αλεύρι ή λάδι, προσθέτω όσο χρειάζεται.

Χύνω το υλικό σε ταψάκι (βάζω από πάνω λίγο σουσάμι, αν θέλω) και ψήνω για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Η πιο νόστιμη συνταγή για μπουγάτσα!

Όταν ακούμε μπουγάτσα σκεφτόμαστε πως είναι πολύ δύσκολο να την ετοιμάσουμε μόνοι μας. Κι όμως η παρακάτω συνταγή θα σας κάνει να αναθεωρήσετε.

Υλικά

1πακέτο φύλλο κρούστας

4 αβγά

1/2 lt γάλα

1 κρέμα γάλακτος

3 βανίλιες σε σκόνη

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια στρώνουμε αρχικά δύο φύλλα σε ένα ταψί και μετά ξεκινάμε με φορά από τη μια άκρη προς την άλλη, να σουρώνουμε σαν βεντάλιες ένα προς ένα τα φύλλα και κάθε τόσο τα βουτυρώνουμε. Αφού στρώσουμε όλο το ταψί έτσι, πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε τα φύλλα για 15 λεπτά στο φούρνο.

Παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά. Εν τω μεταξύ βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε τα υλικά φροντίζοντας να πάει παντού το μίγμα. Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και η μπουγάτσα είναι έτοιμη. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Η καλύτερη και η πιο εύκολη μηλόπιτα!

Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που το αγαπούν όλοι. Εμείς στο Athensmagazine.gr, σου βρήκαμε τη συνταγή για πιο τέλεια μηλόπιτα.

Υλικά

1 ποτήρι ζάχαρη (250 γρ.)
1 ποτήρι αλεύρι (150 γρ.) που φουσκώνει μόνο του*
4 αυγά
2 βανίλιες
3 μήλα (2 Golden και 1 Granny Smith)
2-3 κ.τ.σ. ζάχαρη
½ κ.τ.σ κανέλα
1 λεμόνι, χυμός
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση

Βουτυρώνω μια στρογγυλή φόρμα (26 cm) με αποσπώμενη βάση και την πασπαλίζω με ζάχαρη. Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω πρώτα στα τέσσερα κατόπιν σε φετούλες και τα τοποθετώ στη φόρμα. Ρίχνω τον μισό χυμό, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα, ρίχνω τα καρύδια και περιχύνω με το βούτυρο (το ζεσταίνω σε μπρικάκι μέχρι να λιώσει).

Χτυπάω καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο, τις βανίλιες και τον υπόλοιπο χυμό.

Αδειάζω τη σχετικά υγρή ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Βγάζω τη μηλόπιτα από τον φούρνο, αφαιρώ το τσέρκι και την αφήνω για λίγο σε σχάρα.

Τρώγεται ζεστή, χλυαρή, κρύα και ταιριάζει υπέροχα με παγωτό βανίλια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share