Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Η Βέφα αποκαλύπτει τα 8 μυστικά για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!

Θα ξετρελαθείς!

22 Οκτωβρίου 2019 10:17
Η Βέφα αποκαλύπτει τα 8 μυστικά για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξεκίνησε. Και αν είσαι από αυτούς που τις γιορτές θέλουν να φτιάξουν μόνες τους τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, η αγαπημένη μας τηλεμαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου, αποκαλύπτει μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook, 8 μυστικά για να καταφέρεις να κάνεις τα τέλεια μελομακάρονα και όλοι να … γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Δες την συνταγή!

Δείτε επίσης: Πανεύκολο υγρό σοκολατένιο κέικ της στιγμής (video)

Η κυρία Βέφα λοιπόν έγραψε: «Σημα κατατεθεν της χριστουγεννιατικης κουζινας τα μαλομακαρονα! Κομμενα σε καρδουλες, δηλωνουν την αγαπη με την οποια προσφερονται! Απο την κουζινα μου στην κουζινα σας φιλες και φιλοι μου!

Λιγα μυστικα για πληρη επιτυχια!

1) Καθολου ζυμωμα! Ανακατεμα με το κουταλι ωσπου να ενωθουν τα υγρα με το αλευρι!

2)Το φυλλο ζυμης 1 εκ. Κοβουμε με κουπ-πατ.

3)Ψησιμο ωσπου να παρουν βαθυ καστανο χρωμα.

4)Το σιροπι, αφου μαζευτει προς τα ακρα ο αφρος, μονο 5 λεπτα βρασιμο.

5) Το σιροπι βραστο το ριχνουμε μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο.

6) 2 ωρες μετα, οταν σχεδον εχουν πιει ολο το σιροπι τα γυριζουμε τα πανω κατω, και τα αφηνουμε ετσι ως την επομενη μερα.

7) Τα καρυδια οχι σκονη. Ελαφρα χοντροκομμενα.Παιρνουμε τα μελομακαρονα ενα ενα τα γυριζουμε, κι οπως ειναι μελωμενη η επιφανεια τα πασπαλιζουμε με μια κουταλια καρυδια.

8) Το πιο σημαντικο! Σωστο μετρημα των υλικων!

με κουπα μεζουρα.

Καλη επιτυχια και Καλα Χριστουγεννα»!

Posted by Vefa Alexiadou on Monday, 11 December 2017

Μήπως σου περίσσεψαν μελομακάρονα; - Με αυτό το cheesecake θα τους τρελάνετε όλους, χωρίς να πετάξετε τίποτα!

Οι χριστουγεννιάτικες πιατέλες με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες δεν άδειασαν ακόμα, παρά το γεγονός ότι έφαγες μπόλικα και πρόσφερες άλλα τόσα σε φίλους και συγγενείς.

Τι μπορείς να κάνεις με όλα αυτά τα γλυκά που περίσσεψαν και τα οποία ίσως να έχουν χάσει λίγο τη φρεσκάδα τους; Μα φυσικά cheesecake που κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι «μπαγιάτικο»!

Θα χρειαστείς:

10-12 μελομακάρονα
90 γρ. βούτυρο (προαιρετικά)
800 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Μαρμελάδα φράουλα για το γαρνίρισμα ή γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα της αρεσκείας σου

Εκτέλεση:

Θρυμμάτισε τα μελομακάρονα με τα χέρια μέσα σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα καλά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Άπλωσε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί (23-25 εκ.) ή σε μία ειδική φόρμα για τσιζκέικ. Πίεσε την επιφάνεια με κουτάλι, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση πάχους περίπου 1 εκατοστό.

Χτύπησε στο μίξερ ή στην κουζινομηχανή – στη μεσαία ταχύτητα - την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.

Έπειτα πρόσθεσε το τυρί κρέμα και συνέχισε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Άπλωσε με κουτάλι τη κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθέτησε το τζικέικ στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Άπλωσε τη μαρμελάδα ή το γλυκό πάνω στην κρέμα και έπειτα ξεφορμάρεις.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

Ντόνατς με σοκολάτα και σοκολάτα-φράουλα για την επικάλυψη!

Υλικά

(25 μικρά)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά

200 γρ. γάλα χλιαρό

2 φακελάκια μαγιά ξηρή

1 κουτ.γλυκού αλάτι

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για γαρνίρισμα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα φράουλα

Πολύχρωμη τρούφα

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και την μαγιά διαλυμένη μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα το βούτυρο κ το αλάτι και ανακατεύουμε την ζύμη με το γάντζο του μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπατ στο σχήμα που επιθυμούμε. Χρησιμοποίησα ένα ποτήρι και ένα καπάκι από νερό για να κάνω την τρύπα στη μέση.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα 30 λεπτά για να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό σπορέλαιο και από τις δυο πλευρές ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Λιώνουμε τις σοκολάτες και γαρνίρουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share