Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά σε 7 λεπτά!

Με λίγα υλικά και πολλή νοστιμιά!

22 Οκτωβρίου 2019 08:03
Θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά σε 7 λεπτά!

Μια συνταγή για θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκιαγια να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους… Ένα υπέροχο έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε ως κύριο πιάτο με πατατούλες τηγανιτές ή ως ορεκτικό ή ως μεζεδάκι με το ουζάκι σας…

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
5-6 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ.ρίγανη
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι
Αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Συνταγή που θα σας εκπλήξει: Χταποδόσουπα του Αγίου Όρους!

Αυτή η συνταγή θα σας εκπλήξει σίγουρα θετικά! Είναι μια χταποδόσουπα διαφορετική από της υπόλοιπες καθώς προέρχεται από το Άγιο Όρος! Δείτε ακόμα: 15+1 ιδέες για να γεμίσεις το ταπεράκι σου για το γραφείο!

Υλικά (για 8 μερίδες)

2 με 3 μικρά χταπόδια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 πατάτες, ψιλοκομμένες σε κύβους
3 καρότα (καθαρισμένα, ψιλοκομμένα σε κύβους
1 ματσάκι άνηθος
1 ματσάκι μαϊδανός
1 ματσάκι σέλινο (ψιλοκομμένα όλα)
ένα τέταρτο κιλού μανέστρα ψιλή
1 κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες στο μπλέντερ
3 κουταλιές πελτές αραιωμένος
Κόκκινο πιπέρι
μαυροπίπερο, κύμινο, αλάτι (αν χρειασθεί)
λίγο ξίδι, 200 γραμμάρια λάδι, χυμός από 3 λεμόνια
Ζεματάμε τα χταπόδια και τα κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια σε κύβους. Το ζουμί τους το κρατάμε, γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε.
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα δύο λίτρα νερό, τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τα σέλινα, μαζί τους και το λάδι, για να βράσουν επί είκοσι λεπτά.

Κατόπιν βάζουμε τη μανέστρα και το κομμένο χταπόδι και, μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το χταποδόζουμο, τις αλεσμένες ντομάτες και συνεχίζουμε τη βράση επί δέκα έως δεκαπέντε λεπτά.

Ρίχνουμε κατόπιν τον πελτέ, τον άνηθο, τον μαϊδανό, το ξίδι και τα μπαχαρικά και δοκιμάζουμε, αν χρειάζεται αλάτι ή όχι, και συμπληρώνουμε αναλόγως -επειδή το χταποδόζουμο συνήθως είναι αλμυρό. Συνεχίζουμε τη βράση, αφού ανακατέψουμε καλά καλά τα υλικά μας, για άλλα δέκα λεπτά, κατεβάζουμε κατόπιν τη χταποδόσουπα και αμέσως ρίχνουμε σ’ αυτήν τον χυμό του λεμονιού.

Είναι πεντανόστιμη και μοσχοβολάει θάλασσα και λαχανόκηπο.

Εύκολη και λαχταριστή τάρτα σοκολάτα-πραλίνα! (Video)

Ο Χρήστος Βέργαδος φτιάχνει εύκολο και λαχταριστό γλυκό τάρτα σοκολάτα – πραλίνα! Πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας!

Υλικά για τη ζύμη τάρτας:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κακάο

Υλικά για τη γέμιση:

  • 200 γρ. πραλίνα
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος

Δείτε την εκτέλεση:

Τάρτα με ντομάτα και λάδι!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε την καλύτερη συνταγή για τάρτα με ντομάτα και λάδι! Είναι χορταστική και πεντανόστιμη! Μην χάσετε την ευκαιρία να την δοκιμάσετε!

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (σκόνη)
  • 1/4 κούπα καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε (περίπου 1½ ποτήρι νερού) νερό χλιαρό
  • 750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • λίγες ψιλοκομμένες ελιές
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Πασπαλίζετε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα.
  • Σταδιακά προσθέτετε το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη ή πανί και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Για τη γέμιση

  • Στο μεταξύ αφαιρείτε τους σπόρους από τις ντομάτες και τα υγρά τους και τις ψιλοκόβετε σε καρέ.
  • Κόβετε και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καρέ. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, λαδώνετε ένα ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου.
  • Με τα δάχτυλα απλώνετε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετείτε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, δηλαδή τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
  • Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε την πίτα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Υπέροχη τάρτα με φρούτα του δάσους! Ιδανική για το καλοκαίρι!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Αυτή την φορά διαλέξαμε μια υπέροχη τάρτα με φρούτα του δάσους! Ειλικρινά είναι ιδανική για το καλοκαίρι! Εάν είστε λάτρης της σοκολάτας τότε σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας!

Υλικά

Για την ζύμη :
2 1/2 φλ. (350 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ λίγο για πασπάλισμα)
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
6-7 κ.σ. παγωμένο νερό
225 γρ. κρύο βούτυρο γάλακτος κομμένο σε μικρά κυβάκια

Για τη γέμιση :

7 φλ.τσ. παγωμένα φρούτα του δάσους
1 φλ. (200 γρ) ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο με πιρούνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε κατσαρόλα από το βράδυ να αποψυχθούν και το πρωί κρατάμε 1/2 ποτήρι από τα υγρά ξέχωρα. Το υπόλοιπο το αφήνουμε με τα φρούτα. Ακόμα καλύτερα να ξεκινήσουμε τα φρούτα το πρωί και το απόγευμα να φτιάξουμε την τάρτα για να μπει όλο το βράδυ στο ψυγείο, να κοπεί την επομένη.

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ψιχουλιάσει το μείγμα. Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε ίσα να δημιουργηθούν μπαλάκια ζύμης. Αυτό μπορεί βεβαίως να γίνει και στο χέρι (και με καλύτερο αποτέλεσμα νομίζω), τρίβοντας το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό, προσθέτοντας το νερό και ζυμώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την κάνουμε μπάλα χωρίς να την δουλέψουμε ιδιαίτερα. Τη χωρίζουμε σε 1/3 και 2/3, πατάμε να πλατύνει ελαφρώς, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο ως και τρεις μέρες ή στην κατάψυξη έως και 3 μήνες.

Διαλύουμε στο 1/2 ποτήρι χυμό από τα φρούτα το κορν φλάουρ και αφήνουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα με τα φρούτα σε μέτρια φωτιά, δοκιμάζουμε σε ζάχαρη και αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε 50 γρ. ακόμα. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας απαλά προσπαθώντας να μη διαλύσουμε τα φρούτα, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Βγάζουμε από την εστία και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης με πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο και το μεταφέρουμε σε ταρτιέρα ή ταψάκι 23 εκ.. Προσθέτουμε τη γέμιση, αφού έχει κρυώσει λίγο και ανοίγουμε φύλλο το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Κόβουμε σε λωρίδες και πλέκουμε να διακοσμήσουμε ή κόβουμε με κουπάτ σχέδια και τα σκορπίζουμε πάνω στη γέμιση. Πιο απλά ακόμα βάζουμε το φύλλο ολόκληρο πάνω στη γέμιση ανοίγοντας τρύπες με πιρούνι ή κουπάτ να φεύγουν οι υδρατμοί.

Φτιάχνουμε το στεφάνι της ζύμης με τα δάχτυλά μας για όμορφο αποτέλεσμα και αλείφουμε την τάρτα με το ασπράδι αυγού. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40'-50'. Μετά τα 25' ψησίματος τσεκάρουμε και αν χρειάζεται τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα πάνω στην τάρτα για να μην αρπάξει. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκεπάζουμε (για τυχόν μυρωδιές) και βάζουμε στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share