Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

Τα πιο εύκολα κι αφράτα τυροπιτάκια-τυροψωμάκια

Θα σας ξετρελάνουν!

21 Οκτωβρίου 2019 09:01
Τα πιο εύκολα κι αφράτα τυροπιτάκια-τυροψωμάκια

Τα πιο εύκολα κι αφράτα τυροπιτάκια-τυροψωμάκια! Διαβάστε την πεντανόστιμη συνταγή στο Athensmagazine.gr! Θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:

-300 γρ. χλιαρό νερό
-12 γρ. ξερή
-5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
-270 γρ. ηλιέλαιο
-300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-1 αβγό
-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 κουταλιές γλυκού αλάτι
-τυρί φέτα

Διαβάστε με την ευκαιρία: Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο φούρνο ή στο τηγάνι

Δείτε το αναλυτικό βίντεο για να εκτελέσετε τη συνταγή βήμα-βήμα:

Τυρόπιτα με ζαμπόν ξεσκέπαστη!

Μια λαχταριστή πεντανόστιμη τυρόπιτα, με σπιτική ζύμη για τη βάση και γέμιση με τυρί γραβιέρα και μπέικον. Μια εύκολη, γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για μια αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους πίτα, τη τυρόπιτα, αλλιώτικη μεν απ” τις κλασικές τυρόπιτες αλλά το ίδιο αν όχι και πιο νόστιμη. Δοκιμάστε τη!

Κάνε επίσης: Λαχταριστή και "ιδιαίτερη" γλυκιά τυρόπιτα με μέλι!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη φύλλου βάσης:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
210 γρ. τυρί γραβιέρα
130 γρ. μπέικον καπνιστό
30 γρ. βούτυρο + 20 γρ. επιπλέον για βουτύρωμα ταψιού
4 αυγά
170 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο + φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη φύλλου βάσης: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι και αρχίζετε να ζυμώνετε τη ζύμη με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο του μίξερ μέχρι να πετύχετε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.

Αν χρειαστεί προσθέτετε 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό. Βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος, ταρτιέρα ή πυρέξ στρογγυλό ή ορθογώνιο.

Με ένα πλάστη “ανοίγετε” τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνετε στο ταψί, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα σε ύψος 2-3 εκ.

Με ένα μικρό πιρουνάκι κάνετε μερικές μικρές τρυπούλες στη ζύμη της βάσης και ψήνετε τη τάρτα σας σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10-15 λ να πάρει μια ελαφρώς τραγανή υφή χωρίς να πάρει χρώμα.

Για τη γέμιση: Τρίβετε τα 70 γρ. από τη γραβιέρα και την υπόλοιπη (140 γρ.) τη κόβετε σε πολύ λεπτές φετούλες.

Στη συνέχεια κόβετε το το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζετε στα 30 γρ. βούτυρο.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι, το μπέικον μαζί με το βούτυρο που το τσιγαρίσατε και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη γραβιέρα σε φετούλες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε το μείγμα γέμισης πάνω από τη ψημένη βάση, το απλώνετε να γεμίσει όλα τα σημεία, πασπαλίζετε από πάνω τα 40 γρ. τριμμένης γραβιέρας και ψήνετε τη τυρόπιτά σας στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να πάρει ένα

Σημείωση: Αν δεν έχετε χρόνο, ή δεν μπορείτε να ανοίξετε δικό σας φύλλο για τη τάρτα μπορείτε να βάλετε έτοιμο φύλλο για τάρτες της Pillsbury ή άλλο επιλογής σας. Σε αυτή τη περίπτωση θα το χειριστείτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μαμαδίστικη τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Κλασική και αγαπημένη η τυρόπιτα. Την έφτιαχνε έτσι η γιαγιά, αλλά και η μαμά μας. Την τρώγαμε ζεστή, δυο-δυο τα κομμάτια και μετά ζητάγαμε κι άλλο! Πως όμως ήταν πάντα τόσο νόστιμη;; Ας δούμε μαζί, πως μπορούμε εύκολα και γρήγορα, να φτιάξουμε μια «μαμαδίστικη» τυρόπιτα.

Υλικά για 8 κομμάτια

350 γρ. ανθότυρο
500 γρ. φύλλο παραδοσιακό
350 γρ. φέτα
1/2 ποτήρι λάδι
3 αυγά
πιπέρι
1 ποτήρι γάλα
1 κουτάκι σόδα
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μαύρη μυρωδια

Διαβάστε με την ευκαιρία: Θεϊκή τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά!

Εκτέλεση

Κατ’ αρχήν λαδώνουμε δυο φύλλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με λίγο πιπέρι.

Απλώνουμε λίγη από την γέμιση και απλώνουμε ακόμα ένα φύλλο από πάνω.

Λαδώνουμε και απλώνουμε λίγη ακόμα γέμιση από τα τυριά.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα μας.

Στο τέλος χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και την σόδα.

Περιχύνουμε στο ταψί προσέχοντας να καλύψει όλη την τυρόπιτα

Αφήνουμε 5’ λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share