Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πανεύκολο και λαχταριστό τιραμισού!

Θα σας τρελάνει με τη γεύση και τα αρώματά του!

20 Οκτωβρίου 2019 17:31
Πανεύκολο και λαχταριστό τιραμισού!

Με καταγωγή από την Ιταλία, εκπληκτική υφή και διαφορετικές γεύσεις, το τιραμισού είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά. Τούρτα τιραμισού χωρίς ψήσιμο

Υλικά:

  • 4 κρόκους αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 500 γραμμ. μασκαρπόνε
  • 300 γραμμ. εσπρέσο
  • 100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
  • 300 γραμμ. σαβαγιάρ
  • 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • ½ σφηνάκι καλούα
  • Κακάο για πασπάλισμα

Διαδικασία

Χτυπάτε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το μασκαρπόνε, χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, το τοποθετείτε σε μια μπασίνα.

Χτυπάτε την άλλη μισή ζάχαρη με τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα. Το ενσωματώνετε με το προηγούμενο μίγμα προσεκτικά. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενσωματώνετε προσεκτικά με το μίγμα, που φτιάξατε πριν.

Διαλύετε τη μαύρη ζάχαρη στον εσπρέσο και βάζετε το καλούα. Μουλιάζετε τα σαβαγιάρ μέσα στον αρωματισμένο καφέ και τα στρώνετε σε ένα ταψάκι.

Περιχύνετε με τη μισή κρέμα και στρώνετε ξανά με σαβαγιάρ. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

Εύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά σε 10 λεπτά!

Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά, έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία, με βάση από μπισκότα σαβαγιάρ, βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε πασπαλισμένο με κακάο. Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο γλυκό!

Υλικά συνταγής

500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
80 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
500 γρ. μασκαρπόνε
350 ml γάλα πλήρες
3 κ.γ. στιγμαίος καφές
2 πακέτα σαβαγιάρ
κακάο σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί σαν “γιαούρτι”. Προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αφρατέψει η κρέμα.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε όλο το γάλα, προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές. Βουτάτε τα σαβαγιάρ, 1 τη φορά, μέσα στο μείγμα γάλακτος, για λίγο απλώς να βραχούν καλά απ” όλες τις πλευρές χωρίς να μουλιάσουν και τα τοποθετείτε σε πυρέξ 20×30 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο (δείτε στο βίντεο πιο κάτω).

Στη συνέχεια αδειάζετε πάνω στα σαβαγιάρ λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα μασκαρπόνε και το απλώνετε ομοιόμορφα, με μια σπάτουλα.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, βρέχοντας τα σαβαγιάρ στο μείγμα γάλακτος και τα στρώνετε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα λίγο λιγότερο από το άλλο μισό μείγμα μασκαρπόνε.

Βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και δημιουργείτε σχέδια (βλέπε βίντεο) στην επιφάνεια του γλυκού. Το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε σε 2 στρώσεις όλο το μείγμα μασκαρπόνε ισομερώς, 1/2 μείγμα στη μια στρώση και 1/2 μείγμα στη δεύτερη στρώση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ροζέτες, αν δεν σας περισσέψει, με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Απλά απλώνετε τη δεύτερη στρώση, το πασπαλίζετε με το κακάο και το απολαμβάνετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share