Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

Φουλ του υδατάνθρακα: Ένα ψωμί γεμισμένο με ζυμαρικά!

Δεκάδες υποστηρικτές έχει το εστιατόριο που το τόλμησε!

18 Οκτωβρίου 2019 18:31
Φουλ του υδατάνθρακα: Ένα ψωμί γεμισμένο με ζυμαρικά!

Στην κατηγορία «υδατάνθρακες» το ψωμί και οι μακαρονάδες είναι δύο από τις αγαπημένες μας επιλογές. Ένα εστιατόριο στο Las Vegas αποφάσισε να συνδυάσει αυτά τα δύο και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα κάθε καλοφαγά!

Δείτε επίσης: Γιατί βάζουν το ψωμί σε χαρτοσακούλα; Ποιο το μυστικό;

View this post on Instagram

After a day of rest, we now return to our regularly scheduled program of FAT BABIES all week long!! Carb heaven is here so come on over!!! . . Open 11am to 9pm! 702-464-5090 for take out or delivery 🍕 🍕 🍕 🍕 . . #bread #lasvegas #pizzachef #northlasvegas #vegasdining #cheese #cheesy #instafood #delicious #pizzalover #eater #munchies #bestfood #lasvegasfoodie #unlokt #tasty #pasta #carbs #dinner #lunch #lovefood #callnow #tastingtable #fatbaby #bomb #comfortfood #sauce #foodbeast #nellisafb #amano

A post shared by Amano Las Vegas (@amanolasvegas) on

Ένα από τα πιο ινσταγκραμικά πιάτα του εστιατορίου Amano Las Vegas ονομάζεται Fat Baby. Πρόκειται για μισή φρατζόλα ψωμί, την οποία αφού αδειάσουν από την ψίχα, τη γεμίζουν με τη μακαρονάδα που επιλέγει ο πελάτης. Κλασικά ζυμαρικά με κόκκινη ή λευκή σάλτσα ξεχυλίζουν το λαχταριστό φρυγανισμένο ψωμί, το οποίο στη συνέχεια γαρνίρεται με μια γερή δόση λιωμένου τυριού.

Η τιμή του αγγίζει τα $13 και οι χρήστες του Yelp φαίνεται να το λατρεύουν. Κάποιος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πιάτο «απίστευτο», ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι «πραγματικά δεν απογοητεύτηκε καθόλου».

Έβαλε σπαγγέτι σε μια φόρμα για μάφιν - Δείτε τι έφτιαξε!

Όταν ετοιμάζεις ένα επίσημο δείπνο, είναι φυσικό να θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Αυτό σημαίνει πως τα βασικά, ανακατεμένα σπαγγέτι με κεφτέδες δεν είναι στις επιλογές σου, σωστά;

Λάθος! Μεταμορφώνοντας αυτόν τον πανεύκολο καθημερινό συνδυασμό από μακαρόνια, όχι μόνο θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου, αλλά θα δημιουργήσεις κάτι που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως finger-food όσο και ως κυρίως πιάτο.

Αν κάνεις αυτά τα λάθη.... τότε η μακαρονάδα σου δεν θα βγει καλή!

Αν κάνεις αυτά τα λάθη.... τότε  η μακαρονάδα σου δεν θα βγει καλή!

Ζυμαρικά! Ένα αγαπημένο, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του πιάτο που πάντα μας προσφέρει γαστρονομικές απολαύσεις. Όλοι τα μαγειρεύουμε και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε πλέον να το κάνουμε ακόμη και με κλειστά τα μάτια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν κάνουμε, έστω κάποιες φορές, ορισμένα από τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.


1. Χρησιμοποιείτε μικρή κατσαρόλα

Σίγουρα κάποια στιγμή δοκιμάσατε να βράσετε σπαγγέτι σε μια μικρή κατσαρόλα. Για να...χωρέσουν σίγουρα κόψατε τα μακαρόνια τη μέση. Λάααθος!

Χρησιμοποιώντας μικρή κατσαρόλα, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται σημαντικά όταν "πετάμε" τα μακαρόνια. Κάτι που δεν συμβαίνει με τις μεγάλες κατσαρόλες. Όταν τελικά το νερό αρχίζει και πάλι να βράζει – μετά από λίγα αλλά πολύ κρίσιμα λεπτά- τα μακαρόνια πλέον έχουν αρχίζει να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας ή...μεταξύ τους. Επίσης απελευθερώνεται περισσότερο άμυλο στο νερό και έτσι τα σπαγγέτι καλύπτονται από κάτι που μοιάζει με κολλώδη ουσία.

Συμβουλή: χρησιμοποιείστε μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε τη με περίπου 5 λίτρα νερό


2.Απέχετε από το αλάτι; Κάντε μια εξαίρεση

Οι περισσότεροι εξ ημών προσπαθούμε να μειώσουμε την ποσότητα νατρίου που προσλαμβάνουμε καθημερινά τόσο για λόγους πρόληψης όσο και για την αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων υγείας. Χρειάζονται όμως και οι εξαιρέσεις.

Κάποιοι σεφ λένε πως το νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό. Αυτό σίγουρα είναι μια υπερβολή, αλλά σίγουρα τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγο παραπάνω αλάτι από αυτό που λέμε “στη μύτη”.

Τα ίδια τα ζυμαρικά μάλιστα δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό. Εξάλλου ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να “σκληρύνει” κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles.

Συμβουλή: Αφού βράσει το νερό- περίπου πέντε λίτρα πάντα σε μεγάλη κατσαρόλα- προσθέστε ένα με δυο κουταλάκια αλάτι

3.Μήπως βιάζεστε να ρίξετε τα ζυμαρικά; Υπομονή!

Αυτό το λάθος το έχουμε κάνει σίγουρα όλοι όχι μόνο από άγνοια αλλά και επειδή μερικές φορές απλά βιαζόμαστε και πεινάμε. Κατά έναν περίεργο τρόπο όταν βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση το νερό πάντα “φαίνεται να έχει βράσει”. Αλλά όχι! Αφού ρίξετε τα ζυμαρικά θα διαπιστώσετε, για μια ακόμη φορά, πως πολύ απλά έχουν γίνει αποκρουστικά “γλιστερά” και κολλάνε.

Συμβουλή: Απλά περιμένετε να φτάσει το νερό στο σημείο του υπερβολικού βρασμού. Μην ανησυχείτε, οι μπουρμπουλήθρες θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πότε έφτασε η στιγμή. Μετά απλά ρίξτε τα ζυμαρικά.

4.Ανακατεύετε τα ζυμαρικά ή απλά περιμένετε να βράσουν;

Το ανακάτεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών. Εάν παραλείψετε αυτό το στάδιο κατά τη μαγειρική σας απλά θα καταλήξετε να κοιτάζετε ένα περώριο “κουβάρι” από μακαρόνια όλα κολλημένα μεταξύ τους.

Συμβουλή: Ανακατέψτε τα ζυμαρικά αμέσως αφού τα ρίξετε στο νερό που βράζει και στη συνέχεια κατά διαστήματα. Δεν χρειάζονται υπερβολές

5.Σουρώνουμε και μετά...ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Όχι!

Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια. Όχι μόνο είναι κάτι τελείως περιττό αλλά όταν το κάνετε ουσιαστικά απομακρύνετε και το άμυλο το οποίο και χρειάζεται στη διατροφή μας αλλά και βοηθάει να “κολλήσει” καλύτερα η σάλτσα στα ζυμαρικά. Πέραν όλων αυτών βέβαια, όταν ξεπλένετε τα ζυμαρικά του στερείτε την υπέροχη γεύση τους.

Συμβουλή: Σουρώστε τα ζυμαρικά, ανακινείστε για να απομακρυνθεί όλο το νερό και απλά...απολαύστε!


 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share