Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μακεδονικά ταχινομπουρεκάκια με φουντούκια!

Λαχταριστά!

17 Οκτωβρίου 2019 19:54
 Μακεδονικά ταχινομπουρεκάκια με φουντούκια!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε Μακεδονικά ταχινομπουρεκάκια με φουντούκια! Δείτε πως θα τα φτιάξετε και τι χρειάζεστε, εκτός βέβαια από ταχίνι!

Δείτε επίσης συνταγές: Η τέλεια συνταγή για γρήγορες και λαχταριστές κρέπες!

Υλικά:

500 γρ. Φύλλο κρούστας

200 ml. Σουσαμέλαιο

Σουσάμι για γαρνίρισμα

Για τη γέμιση

175 γρ. Ταχίνι

80 γρ. Φουντούκια χοντροκομμένα

70 γρ. Ξανθές σταφίδες, αλεσμένες

80 γρ. Ζάχαρη

2 κ.σ. Μέλι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το μέλι για να γίνει πιο ρευστό και το ανακατεύουμε με το ταχίνι και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Κόβουμε τα φύλλα σε τρία μέρη από την στενή πλευρά.

Αλείφουμε με το πινέλο κάθε λωρίδα με σουσαμέλαιο. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από την γέμιση, την πλάθουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια σαν μικρό στύλο και τα τοποθετούμε στην άκρη του φίλου.

Γυρίζουμε προς τα μέσα τις πλαϊνές πλευρές, σε όλο το μήκος του φύλλου, για να κλειστεί καλά η γέμιση, και τυλίγουμε σε σφιχτά σε ρολάκια. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί ή σε αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε εξωτερικά με το λάδι που περίσσεψε.

Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Το γλυκό που αδυνατίζει: Μους αβοκάντο με ταχίνι και κακάο!

Για να μην σε τρώνε οι τύψεις και οι ενοχές όταν τρως μια μους σοκολάτας, δοκίμασε να ετοιμάσεις αυτή την υπέροχη σοκολατένια μους με αβοκάντο και Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο.
Είναι ένα από τα πιο εύκολα και υγιεινά γλυκά γεμάτο από τα οφέλη μιας υπερτροφής όπως είναι το ταχίνι.
Είναι πανεύκολο, ετοιμάζεται στη στιγμή, και δεν περιέχει ούτε ζάχαρη και γαλακτοκομικά, αλλά ούτε και γλουτένη.
Θα χρειαστείς μόλις 4 υλικά και μέσα σε λίγη ώρα θα μπορέσεις να απολαύσεις την υπέροχη γεύση ενός υγιεινού γλυκού που θα σε γεμίσει ενέργεια.

Υλικά
2 ώριμα αβοκάντο
300 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
150 ml γάλα καρύδας
3 κ σ μέλι
φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)

Διάβασε πως γίνεται η η μους με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Σε ένα μπλέντερ τοποθετώ όλα τα υλικά εκτός από τα φιστίκια .
Αλέθω για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει το αβοκάντο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα..
Βάζω τη μους σε ποτήρια σερβιρίσματος και την τοποθετώ για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.

Εύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά σε 10 λεπτά!

Ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία, με βάση από μπισκότα σαβαγιάρ, βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε πασπαλισμένο με κακάο.

Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά, έτοιμο σε 10 λεπτά!

Υλικά συνταγής

500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
80 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
500 γρ. μασκαρπόνε
350 ml γάλα πλήρες
3 κ.γ. στιγμαίος καφές
2 πακέτα σαβαγιάρ
κακάο σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί σαν “γιαούρτι”. Προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αφρατέψει η κρέμα.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε όλο το γάλα, προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές. Βουτάτε τα σαβαγιάρ, 1 τη φορά, μέσα στο μείγμα γάλακτος, για λίγο απλώς να βραχούν καλά απ” όλες τις πλευρές χωρίς να μουλιάσουν και τα τοποθετείτε σε πυρέξ 20×30 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο (δείτε στο βίντεο πιο κάτω).

Στη συνέχεια αδειάζετε πάνω στα σαβαγιάρ λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα μασκαρπόνε και το απλώνετε ομοιόμορφα, με μια σπάτουλα.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, βρέχοντας τα σαβαγιάρ στο μείγμα γάλακτος και τα στρώνετε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα λίγο λιγότερο από το άλλο μισό μείγμα μασκαρπόνε.

Βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και δημιουργείτε σχέδια (βλέπε βίντεο) στην επιφάνεια του γλυκού. Το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε σε 2 στρώσεις όλο το μείγμα μασκαρπόνε ισομερώς, 1/2 μείγμα στη μια στρώση και 1/2 μείγμα στη δεύτερη στρώση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ροζέτες, αν δεν σας περισσέψει, με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Απλά απλώνετε τη δεύτερη στρώση, το πασπαλίζετε με το κακάο και το απολαμβάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share