Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου!

Θα σας ξετρελάνει!

17 Οκτωβρίου 2019 16:26
Πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου!

Υπέροχες οι τούρτες σοκολάτας, ακόμη πιο ωραίες όταν τις φτιάχνουμε μόνοι. Με απλές συνταγές!

Για όσους δυσκολεύονται με τις πολύπλοκες συνταγές για τούρτες σοκολάτας (έχουμε δείξει μια υπέροχη συνταγή ακόμη με 3 υλικά) , η απάντηση και η λύση βρίσκεται στην παρακάτω συνταγή. Με μόλις τέσσερα υλικά, χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο και να λερώσετε πολλά σκεύη, φτιάχνετε μια συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου που θα λατρέψετε.

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείο λοιπόν!

Υλικά για γλυκό ψυγείου σοκολάτα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα στο multi
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
λίγο λικέρ και ό,τι τραβάει η όρεξή σας για να δώσετε χρώμα και έξτρα γεύση στην τούρτα σας (τρούφα, μπισκότο, πουράκια, ξηρούς καρπούς, φρούτα).

Εκτέλεση συνταγής για γλυκό ψυγείου σοκολάτα

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και λιώνετε το βούτυρο. Τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να... λασπώσει το μπισκότο. Το απλώνετε σε μια φόρμα με τσέρκι, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ κάντε κομμάτια τη σοκολάτα. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση ρίξτε την στο μπολ με τη θρυμματισμένη κουβερτούρα. Προσθέστε το λικέρ για άρωμα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις κρυώσει ελαφρά το μείγμα το απλώνετε στη βάση του μπισκότου. Πασπαλίζετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας: Τριμμένο μπισκότο, πουράκια, τρούφα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, όπως φράουλες η berries.
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, κόψτε και απολαύστε το υπέροχο γλυκό σας.

Λαχταριστή και "ιδιαίτερη" γλυκιά τυρόπιτα με μέλι!

Αυτή η ιδιαίτερη τυρόπιτα είναι πραγματικά πανεύκολη αλλά και πεντανόστιμη! Γι' αυτό κι εμείς σου δίνουμε τη συνταγή... Και πού ξέρεις; Ίσως τελικά να γίνει το αγαπημένο σου "μίνι γεύμα"! Μπορείτε να την καταναλώσετε το πρωί αλλά και το απόγευμα ως ένα γλυκό σνακ.

Δείτε επίσης: Χατσαπούρι: Ένα ακαταμάχητο κασερόψωμο!

Υλικά

8 αβγά

Σουσάμι για το πασπάλισμα (για το άλειμμα του ταψιού)

1 κουταλάκι σούπας σπορέλαιο

1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα

1/2 λεμόνι (φλούδα)

1/2 πορτοκάλι (φλούδα)

1 κουταλιά σούπας κανέλα

500 γρ. μέλι

1 κιλό ανθότυρο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για το άλειμμα του ταψιού)

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.

Χτυπάμε τα αβγά με το μέλι πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μίγμα των μυρωδικών, μαζί με την κανέλα και τα ξαναχτυπάμε.

Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.

Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και αδειάζουμε το μίγμα. Στρώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share