Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Vegan κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο!

Λαχταριστό!

17 Οκτωβρίου 2019 07:52
Vegan κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο!

Σοκολάτα με φιστικοβούτυρο ή αλλιώς ο συνδυασμός “σιγουράκι” για κάθε γλυκατζή. Πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε για κάποιο έτοιμο σνακ με άπειρη ζάχαρη και συντηρητικά που αγόρασες από το περίπτερο, αλλά για ένα αφράτο σοκολατένιο κέικ με συγκλονιστικό frosting που έφτιαξες στην κουζίνα σου με τα ποιοτικά υλικά που εσύ επέλεξες.

Δείτε επίσης: Φτιάξε το δικό σου φυστικοβούτυρο μέσα σε 5 λεπτά!

Καλό αλεύρι, ένα αγνό φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη και ένα γάλα αμυγδάλου, ίσως βιολογικό. Σε λίγο παραπάνω από μία ώρα θα κάθεται στον πάγκο της κουζίνας σου και θα σε καλεί να το φας, ένα υπέροχο, vegan κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο που πολύ πιθανό να μπει στα “top 3” αγαπημένα σου γλυκά.

Vegan κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
  • Σκεύος: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22εκ

Υλικά για το κέικ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 200 ml γάλα αμυγδάλου άγλυκο
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό

Υλικά για το γλάσο

  • 370 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 120 ml γάλα αμυγδάλου άγλυκο
  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Άλλα υλικά

  • 50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα (vegan)
  • 50 γρ. φυστίκια αλατισμένα

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με το κέικ. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

2) Σε μπολ ανακατεύουμε το ξύδι με το γάλα αμυγδάλου.

3) Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
4) Σχηματίζουμε μια λακκουβίτσα στο μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε εκεί το υγρό μείγμα. Προσθέτουμε και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο μείγμα.

5) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε στρογγυλή φόρμα περασμένη με λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι.

6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.

7) Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

8) Μετά από 1 ½ -2 ώρες (όταν το κέικ θα έχει κρυώσει εντελώς), ετοιμάζουμε το γλάσο.

9) Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το γλάσο και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο, αφράτο μείγμα.

10) Κόβουμε προσεκτικά το κέικ στη μέση, ώστε να σχηματιστούν 2 δίσκοι. Απλώνουμε το μισό γλάσο στην επιφάνεια του ενός δίσκου και πασπαλίζουμε με τη μισή τριμμένη σοκολάτα και τα μισά φυστίκια. Καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο και απλώνουμε το υπόλοιπο frosting, την τριμμένη σοκολάτα και τα φυστίκια.

Μπάρες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα!

Υλικά:

Φυστικοβούτυρο 225 γρ.

Μέλι 100 γρ.

Σοκολάτα μπίτερ 100 γρ.

Βρώμη 150 γρ.

Αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα 100 γρ.

Σταφίδες ξανθές 100 γρ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γκανάζ.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και το γκανάζ που πριν ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Παίρνουμε ένα μικρό ορθογώνιο πυρέξ ή ταψάκι τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μείγμα μας και με την βοήθεια ενός κουταλιού το απλώνουμε και το πατάμε καλά. Έπειτα το αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει και τέλος με ένα μυτερό μαχαίρι κόβουμε μπάρες στο μέγεθος που επιθυμούμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share