Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα με 4 υλικά, χωρίς ψήσιμο!

Πεντανόστιμο!

15 Οκτωβρίου 2019 15:44
Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα με 4 υλικά, χωρίς ψήσιμο!

Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα με 4 υλικά, χωρίς ψήσιμο...

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.

Υλικά συνταγής
300 γρ. μπισκότα
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. σοκολάτα Crunchie, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Αποτέλεσμα εικόνας για ζαχαρούχο γάλα γλυκό

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.

Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Απίστευτο μπισκοτογλυκό από cookies βουτύρου με 5 υλικά!

Το απόλυτο, πανεύκολο γλυκό ψυγείο που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, που βρήκαμε, για ένα γλύκισμα με λευκή σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα όρεο. Απλά δοκιμάστε το!

Διαβάστε την εκπληκτική συνταγή στο Athensmagazine.gr!
Συστατικά:

1 κουτί μπισκότα βουτύρου
1 κουτί κρέμα σαντιγύ ή φτιάξτε τη δική σας φρέσκια σαντιγύ( με 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος και
ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη)
½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο, που μπορεί να μπει σε φούρνο μικροκυμάτων
σοκολατάκια φυστικοβούτυρου
κρέμα ζαχαροπλαστικής


Διαδικασία:
Βάλτε κάτω κάτω σε ένα ταψί 8×8 τα μπισκότα βουτύρου.

Πασπαλίστε από πάνω το λιωμένο φυστικοβούτυρο.
Προσθέστε ½κρέμα ζαχαροπλαστικής

Προσθέστε τη μισή σαντιγυ. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής ώστε να απλώσετε ομοιόμορφα την κρέμα.)

Βάλτε ψιλοκομμένο τα σοκολατάκια.

Επαναλάβετε τα ιδια στρώματα!

Διακοσμήστε την κορυφή με θρυμματισμένα μπισκότα ,κομματάκια από από σοκολατάκια και σταγόνες φυστικοβούτυρου.

Θα το βάλετε στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μαλακώσουν τα μπισκότα! Αφήστε το για 24 ώρες ή περισσότερο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share