Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

3+1 λαχταριστά πιάτα με κολοκύθα!

Εμπνευσμένα από το Halloween!

15 Οκτωβρίου 2019 15:15
3+1 λαχταριστά πιάτα με κολοκύθα!

Η κολοκύθα είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό. Εκτός από όλα τα διατροφικά οφέλη που έχει, όπως το ότι αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, είναι και πεντανόστιμη.

Δείτε επίσης: Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξεις στη διατροφή σου!

Η γλυκιά σάρκα της μέσα στον φούρνο ή στην κατσαρόλα μελώνει και γίνεται το τέλειο συστατικό για πολλές αλμυρές και γλυκές συνταγές. Αγαπά τα μπαχαρικά, τα τυριά αλλά και τις βουτυράτες ζύμες. Μην διστάσεις να αγοράσεις μια ολόκληρη ή και κομμένη από την λαϊκή ή τον μανάβη σου, γιατί όλο και κάτι θα την κάνεις.

Θες ιδέες; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω!

Φρέσκα ριγκατόνι με κολοκύθα και λουκάνικο

Αυτή τη βελούδινη, κρεμώδη και αρωματική σάλτσα κολοκύθας, την έχω φτιάξει αμέτρητες φορές. Δεν έχει ίχνος κρέμας γάλακτος, όμως κάνει τα ζυμαρικά πλούσια και απολαυστικά. Αν βαριέσαι να φτιάξεις φρέσκα ζυμαρικά, χαλάλι, μπορείς να την φτιάξεις και με όποια pasta έχεις στο ντουλάπι.

Κριθαράκι με κρέμα κολοκύθας, φέτα και μυρωδικά

Το αγαπημένο κριθαράκι μελώνει μέσα σε πλούσια κρέμα κολοκύθας και η αντίθεση γλυκού-αλμυρού με την τριμμένη φέτα, κάνει ένα πάρτυ γεύσης στο στόμα σου. Μην ξεχάσεις να βάλεις λίγο μαϊντανό, για δώσεις ένα τόνο πρασινάδας σε αυτό το πιάτο της θαλπωρής.

Κολοκυθόσουπα με ginger

Την έχουμε αγαπήσει πολύ την κολοκυθόσουπα στη χώρα μας κι ας μας ήρθε από μακριά. Ένα πλούσιο, αρωματικό βελουτέ με μπόλικο φρέσκο ginger και πάπρικα, δένει υπέροχα με το δροσερό γιαούρτι. Μην παραλείψεις τους κολοκυθόσπορους για το “κρίτσι-κρίτσι”.

Γλυκιά κολοκυθόπιτα χωρίς ζάχαρη

Αυτή δεν είναι μια κλασική γλυκιά κολοκυθόπιτα, όπως στην έφτιαχνε η ελληνίδα γιαγιά σου. Είναι μια αρωματική pumpkin pie με χίλια δυο μπαχαρικά και βουτυράτη ζύμη με αλεύρι ολικής. Αν δεν σου αρέσει η stevia, μπορείς να αντικαταστήσεις με αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης (2,5 φορές ποσότητα ζάχαρης για κάθε 1 ποσότητα κρυσταλλικής σκόνης με stevia).

Ο πιο νόστιμος τρόπος να απολαύσετε την κολοκύθα είναι να την κάνετε σούπα!

Ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους να απολαύσετε την κολοκύθα είναι η κολοκυθόσουπα. Η προσθήκη αβγοτάραχου την καθιστά ιδανική και για επίσημα τραπεζώματα.

Υλικά
1 κιλό ψαχνά κίτρινης κολοκύθας
1 πατάτα καλά καθαρισμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτή κουτ. σούπας κάρι γλυκό
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
12 λεπτές φετούλες αβγοτάραχο Μεσολογγίου

Διαδικασία
Κόβετε τα ψαχνά της κίτρινης κολοκύθας σε κύβους, όπως και την καθαρισμένη πατάτα.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε πέντε κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το κάρι και το κύμινο και τα σοτάρετε μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά.

Μόλις γυαλίσει, ρίχνετε τα κομματάκια της κολοκύθας και της πατάτας. Ανακατεύετε, χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα τα υλικά σας. Ρίχνετε μέσα 1 λίτρο νερό και αφήνετε την κολοκύθα και την πατάτα να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διαλυθούν σχεδόν τα κυβάκια. Αφήνετε τη σουπίτσα σας να γίνει χλιαρή.

Λίγη-λίγη την περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ σας και βάζετε τον πολτό σε καθαρή κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, τη δοκιμάζετε, την αλατίζετε, την πιπερώνετε και τέλος ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και τη σερβίρετε στα πιάτα ζεστή.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share