Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνταγή για το μαγικό κέϊκ που χωρίζεται από μόνο του σε τρία διαφορετικά στρώματα

Τέλεια!

15 Οκτωβρίου 2019 13:35
Συνταγή για το μαγικό κέϊκ που χωρίζεται από μόνο του σε τρία διαφορετικά στρώματα

Ένα πεντανόστιμο κέϊκ που λέγεται μαγικό γιατί χωρίζεται από μόνο του σε τρία διαφορετικά στρώματα. Μια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για ένα υπέροχο, πρωτότυπο και ιδιαίτερο κέϊκ.

Υλικά συνταγής

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι-ασπράδια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml χλιαρό γάλα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
    2. Βάζετε τα ασπράδια με μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια πηχτή μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη.
    3. άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα σχεδόν “άσπρο” αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπάτε 1-2 λ.
    4. Ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε σταδιακά και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
    5. Προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα κρόκων, τη μαρέγκα σταδιακά, 1/3 της ποσότητας τη φορά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
    6. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ έως 50-60 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το φούρνο, γι αυτό ελέγξτε το στα 35 λεπτά για να δείτε πόσο υγρή είναι η κρέμα μέσα και αναλόγως συνεχίζετε το ψήσιμο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

To πιο υγιεινό και γευστικό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα! (Video)

Ένα απολαυστικό αλλά και υγιεινό κεικ με μπανάνα και σοκολάτα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα. Φτιάξτε το κέικ των μοναχών! Με ελάχιστα υλικά!

Υλικά:

• 350 γρ. μπανάνες + 1
• 300 γρ. νιφάδες βρώμης
• 160 γρ. μέλι
• 15 γρ. baking powder
• 80 γρ. γάλα
• 2 αυγά + 2 ασπράδια
• 60 γρ. ελαιόλαδο
• 1 πρέζα αλάτι
• 40 γρ. φουντούκια
• 60 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας

Δείτε την εκτέλεση βήμα-βήμα:

Φτιάξτε σοκολατένιο κέικ με νιφάδες βρώμης!

Αν είσαι κεϊκάς και λατρεύεις τη σοκολάτα αυτή η συνταγή κέικ είναι για σένα! Έχει νιφάδες βρώμης, φουντούκια, σοκολάτα και φρέσκα κεράσια! Έτσι μπορείς να το απολαυσεις άνευ τύψεων!

Δείτε επίσης πώς να κάνετε Μοναδικό νηστίσιμο κέικ με κολοκύθα!

Και επειδή είναι τόσο σούπερ τέλειο το τρως λίγο λίγο για να μην τελειώσει γρήγορα. Αν βέβαια τα καταφέρεις να είσαι εγκρατής!

Υλικά

Για το κέικ

  • 75 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 110 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι baking powder
  • 4 κ.σ. 100% κακάο

Για τη γέμιση

  • 80 γρ. τριμμένα φουντούκια
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. φρέσκο γάλα
  • 90 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 125 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • Για το γλάσο
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 75 γρ. φρέσκο γάλα
  • 45 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 80 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • Φρέσκα φρούτα όπως κεράσια ή φράουλες και μερικά ολόκληρα φουντούκια για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

Βήμα 1ο:Ετοιμάζουμε το κέικ. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και ρίχνουμε τη βρώμη να μουλιάσει. Τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα ώστε να φουσκώσει η βρώμη καλά και να μην είναι σκληρή. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα το baking powder και τη σόδα κοσκινίζοντάς τα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, το βούτυρο και τη βρώμη. Βουτυρώνουμε ένα μικρό σκεύος (περίπου 20Χ20 cm) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα για το κέικ. Όσο πιο μικρό είναι το σκεύος τόσο πιο ψηλό θα βγει το κέικ. Ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά αναλόγως το φούρνο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Βήμα 2ο:Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το φουντούκι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. (Αν βιάζεστε, όπως εγώ στο βίντεο, βάλτε το στο ψυγείο.)

Βήμα 3ο:Ετοιμάζουμε το γλάσο. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με την γέμιση. Απλώς δεν προσθέτουμε φουντούκια.

Βήμα 4ο:Και τώρα στήνουμε!!!!! Κόβουμε το κέικ οριζοντίως στη μέση. Τοποθετούμε τη βάση του σε πιατέλα που έχουμε εφαρμόσει 4 τεμ. λαδόκολλας. (Δείτε το βίντεο!) Απλώνουμε τη γέμιση.

Τοποθετούμε αποπάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ. Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας και στρώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού. Στην κορυφή του κέικ τοποθετούμε μερικά κεράσια και ολόκληρα φουντούκια. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Αν δείτε ότι το κέικ παραφουσκώνει και αρχίζει να ξεχειλίζει στην κορυφή σαν ηφαίστειο, χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία του φούρνου σας. Για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην μείνει άψητο στην κορυφή σκεπάστε με αλουμινόχαρτο τα σημεία που έχουν πάρει χρώμα και αφήστε ακάλυπτο το κέντρο του κέικ.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share