Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Σταφιδόψωμο νόστιμο και νηστίσιμο!

Θα γίνει η πρωινή σας επιλογή με τον καφέ!

13 Οκτωβρίου 2019 17:22
Σταφιδόψωμο νόστιμο και νηστίσιμο!

Σας βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για σταφιδόψωμο νόστιμο και νηστίσιμο! Αν θέλετε ένα πιο υγιεινό πρωινό σας έχουμε την καλύτερη επιλογή! Φακές... Αλλιώτικες! Πειράζουμε τα κλασσικά πιάτα!

Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Συνταγή

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1 φακελλάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή δυνατό τύπου 70%

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, το νερό, την κανέλα και το γαρύφολλο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από τη ζύμη του κέικ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Τη ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο για 5 λεπτά φούρνο για 30 περίπου λεπτά

Σημειώσεις:

Μπορούμε, αντί να βάλουμε όλη τη ζύμη σε φόρμα, να κάνουμε μικρά φραντζολάκια.

Επίσης, αντί για μπέικιν πάουντερ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φακελλάκι ξερή μαγιά ή 20 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας.

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μαγιά, θα τη διαλύσουμε με λίγο χλιαρό νερό, θα προσθέσουμε λίγο αλεύρι και θα κάνουμε 1 μέτριο χυλό. Θα τον αφήσουμε να φουσκώσει και μετά θα τον προσθέσουμε σε λεκάνη μαζί με όλα τα άλλα υλικά.

Θα τα ζυμώσουμε και θα αφήσουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Κατόπιν θα την πλάσουμε σε μικρά καρβελάκια και θα τα ψήσουμε.

H τυρόπιτα της τεμπέλας θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία!

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει! Μέσα σε 3 λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της πίτας.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
4 κ.σ γάλα
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα για την εύκολη τυρόπιτα από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.

Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες νερό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

Ονειρεμένες πατάτες φούρνου με... βούτυρο!

Ονειρεμένες πατάτες φούρνου με... βούτυρο!

Οι πατάτες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε! Οι παραλλαγές είναι άπειρες και οι ιδέες πολλές! Αυτήν την φορά σας προτείνει το Athensmagazine.gr ονειρεμένες πατάτες φούρνου με βούτυρο!

Υλικά Συνταγής:

Συνταγή πατάτες

1/2 κιλό baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
50 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ μουστάρδα
το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1-2 πρέζες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Για τις πατάτες βουτύρου, διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε στη μέση.
Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.

Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.

Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.

Τη σερβίρετε σκέτη με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέας, ψάρι η πουλερικά. Ιδανική συνταγή για τραπέζι!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share