Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βάζει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και ρίχνει τυρί από πάνω - Το αποτέλεσμα; Μοναδικό!

Θα θέλετε να το φτιάξετε αμέσως!

11 Οκτωβρίου 2019 17:31
Βάζει  πατάτες ανάμεσα στον κιμά και ρίχνει τυρί από πάνω - Το αποτέλεσμα; Μοναδικό!

Δοκιμάστε άμεσα την συνταγή που σας προτείνουμε με τις πατάτες ανάμεσα στον κιμά και με τυρί από πάνω. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό! Δείτε ακόμα την συνταγή για δροσερή πατατοσαλάτα με καρότο!

Υλικά:

3 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
1 λευκό κρεμμύδι
μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.γ ψιλοκομμένο μαϊντανό
πάπρικα
τριμμένη μοτσαρέλα
μπεσαμέλ
αλάτι
πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

5 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κούπες γάλα
2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ κύμινο

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάξτε την μπεσαμέλ. Πάρτε ένα μέτριο τηγάνι και λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, για περίπου 6 ή 7 λεπτά.

Στο μεταξύ, ζεστάνετε το γάλα σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να φτάσει σχεδόν σε σημείο βρασμού. Μόλις είναι αρκετά ζεστό, βάλτε σταδιακά το γάλα στο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Μόλις βάλετε όλο το γάλα, φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού και μαγειρέψτε το για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίξτε αλάτι και κύμινο και είστε έτοιμοι!

Διαβάστε επίσης: Πανεύκολη και γευστικότατη τυρόπιτα σε 1 μπολ!

Βάλτε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς. Μετά, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την πάπρικα. Βάλτε και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις βάλετε τα υλικά, ανακατέψτε τα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Μετά, ξεφλουδίστε τις πατάτες και βράστε τις μέχρι να γίνουν σχετικά μαλακές, περίπου για 7 λεπτά. Αφού βράσουν, κόψε τις σε φέτες και βάλτε τις στον πάτο ενός πυρέξ. Βάλτε ένα στρώμα στον πάτο και άλλο ένα στα τοιχώματα.

Μετά, βάλτε μέσα τους κεφτέδες, έναν πάνω σε κάθε φέτα πατάτες που είχατε βάλει νωρίτερα.

Βάλτε τις υπόλοιπες πατάτες για να διαχωρίσετε τους κεφτέδες ώστε ο καθένας να έχει το δικό του διαμέρισμα. Βάλτε την μπεσαμέλ πάνω σε κάθε διαμέρισμα και ρίξτε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.

Τελικά, ψήστε το πιάτο στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις τελειώσετε θα έχετε ένα υπέροχο πιάτο που όλη η οικογένεια θα λατρέψει!

Το τέλειο σνακ με τυρί!

Το τέλειο σνακ με τυρί! Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές!

Διαβάστε επίσης: Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας, με ήλιο ή βροχή, πάντα υπάρχει κάποιος αγώνας που παίζει στην τηλεόραση. Και όλοι ξέρουν ότι το σνακ είναι πολύ σημαντικό για την δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας. Πρώτον και κυριότερο, το σνακ πρέπει να τρώγεται εύκολα για να μην αποσπά την προσοχή από τον αγώνα. Επίσης, πρέπει να υπάρχει ένα νόστιμο συνοδευτικό.

Πέρα από όμορφη εμφάνιση, το σνακ σας πρέπει να είναι και νόστιμο. Έχοντας αυτό στο νου σας παρουσιάζουμε το ρολό τυριού με μπίρα.

Για την ζύμη:

-3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
-1 3/4 κ.σ. Ξηρή μαγιά
-4 κ.σ. Λάδι
-2 κ.γ. Αλάτι
-1 φλιτζάνι νερό
-100 γρ. Τυρί τσένταρ σε κύβους

Για το συνοδευτικό:

-200 γρ. Τυρί κρέμα
-200 γρ. Τυρί τσένταρ, τριμμένο
-100 γρ. Μοτσαρέλα, τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-100 γρ. Μπίρα

Θα χρειαστείτε επίσης:

-1 κρόκο αβγού

Οδηγίες:

Ζυμώστε μαζί όλα τα υλικά εκτός από το τυρί σχηματίζοντας μια μπάλα και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσει, πλάστε 12 μπαλάκια ίδιου μεγέθους και βάλτε μέσα από έναν κύβο τσένταρ.

Βάλτε τα μπαλάκια γύρω από την άκρη ενός τηγανιού που να μπαίνει στο φούρνο, σχηματίζοντας έναν κύκλο.

Ανακατέψτε τα υλικά του συνοδευτικού σε ένα μπολ. Αφήστε περίπου 80 γραμμάρια τσένταρ στην άκρη. Προσθέστε το συνοδευτικό στη μέση του τηγανιού.

Απλώστε τον κρόκο πάνω από την ζύμη και ρίξτε το υπόλοιπο τυρί πάνω στο συνοδευτικό.

Βάλτε το τηγάνι στον φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.

Μόλις το ψήσετε, όλοι θα τρέξουν να το δοκιμάσουν! Για πιο μεγάλους αγώνες, φροντίστε να φτιάξετε περισσότερα ρολά για τους πεινασμένους καλεσμένους σας!

Δείτε το βίντεο της συνταγής:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share