Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα αναποδογυριστή!

Ονειρεμένη!

10 Οκτωβρίου 2019 10:09
Τυρόπιτα αναποδογυριστή!

Διαβάστε την εκπληκτική συνταγή για τυρόπιτα αναποδογυριστή που θα σας ξετρελαίνει με το "καλημέρα"!

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150 γραμ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
100 γραμ. βούτυρο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κιλό φέτα - κεφαλογραβιέρα - μανούρι (ανάμεικτα)
2 αυγά
2 κρόκους
μπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι
2 κ.σ. μπούκοβο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Διαβάστε με την ευκαιρία: Εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι για τα παιδιά!

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την προετοιμασία για την αναποδογυριστή τυρόπιτα με σιμιγδάλι, λιώνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίχνουμε το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε.

Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά. Κρατάμε χωριστά τα δυο φύλλα κρούστας και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο φούρνο ή στο τηγάνι

Οι παρασκευές με τυριά δεν τελειώνουν στην κουζίνα μου. Αυτοσχεδιασμοί, συνταγές που κάπου είδα, κάπου διάβασα, κάποιος μου είπε. Συνταγές παλιές και καινούριες, οικογενειακές και από φίλους, απλές και σύνθετες.

Το τυρί είναι το ίσως το πιο αγαπημένο μου υλικό και δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου. Κι όπως έχω την τύχη να ζω σ’ ένα τόπο που αφθονούν πολλές και καλές ποικιλίες τυριών, μάλλον δεν θα πάψω ποτέ να πειραματίζομαι με τα τυριά και να φτιάχνω λογιώ λογιώ * τυροπιτάκια και μυζηθρόπιτες.

Ετούτα εδώ είναι πανεύκολα, και μπορούν να ετοιμαστούν σε ελάχιστο χρόνο. Δηλαδή αντί να βγάλεις με τη ρακή , με το χυμό ή με τον καφέ σκέτο τυρί και ψωμί, παρουσιάζεις σε 5-10 λεπτά μια πιατέλα με τυροπιτάκια τηγανητά που γίνονται ανάρπαστα!

Κι αν έχεις και παραπάνω χρόνο –όχι πολύ, κανένα μισάωρο- ανάβεις το φούρνο με το που τα βάζεις μπροστά και έχεις τα πιο εύκολα τυροπιτάκια του φούρνου!

Υλικά:
Γίνονται 25-30 τυροπιτάκια

1 κεσεδάκι 200-220 ml γιαούρτι

1 αυγό

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο

20gr (1 κουταλιά της σούπας) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250gr φέτα (μπορεί να είναι και σε τρίμματα)

Περίπου 300gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (η ζύμη να μη κολλά στα χέρια αλλά να μην είναι σφικτή).

Ελάχιστο αλάτι (ανάλογα με τη φέτα)

Προαιρετικά, λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή μαϊντανό

Αν τα τηγανίσουμε: Περίπου μισή κούπα (125ml) ελαιόλαδο

Αν τα ψήσουμε στο φούρνο: λίγο σουσάμι

Πηγή: https://www.cretangastronomy.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share