Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

Χταπόδι με χυλοπίτες η μοναστηριακή συνταγή που θα λατρέψετε!

Δεν υπάρχει καλύτερη και πιο νόστιμη από αυτήν!

9 Οκτωβρίου 2019 17:35
Χταπόδι με χυλοπίτες η μοναστηριακή συνταγή που θα λατρέψετε!

Η ομάδα του Athensmagazine.gr σας βρήκε την πιο νόστιμη μοναστηριακή συνταγή για χταπόδι με χυλοπίτες! Θα χρειαστείτε απλά υλικά, όρεξη και μόλις μια ώρα για μια εκπληκτική συνταγή, την οποία αξίζει να δοκιμάσετε. Δείτε ακόμα: Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότο και πραλίνα!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το χταπόδι με χυλοπίτες είναι: 1 ½ kg χταπόδι (700 γρ), 125 ml ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, μπούκοβο, 500 γρ. ντομάτες εποχής, κομμένες ακανόνιστα, 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο, 1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη, 1 πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη, 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο, 1 φύλλο δάφνης, φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, 100 – 150 ml νερό, ξύσμα από 1 λεμόνι, 30 ml ούζο, 50 ml ξύδι βαλσαμικό, 1 κ.γ. ζάχαρη, 500 γρ. χυλοπίτες (νηστίσιμες), αλάτι και πιπέρι.

Επί το έργον:

Συνταγή

Για να φτιάξουμε το χταπόδι: Βάζουμε το χταπόδι μας σε ένα σουρωτήρι με μπολ από κάτω και με μία πετσέτα από πάνω στο ψυγείο για 1 ημέρα να το αποψύξουμε. Βάζουμε μια κατσαρόλα και ένα τηγάνι στη φωτιά. Αφαιρούμε το κεφάλι και το στόμα του χταποδιού. Κρατάμε την κουκούλα και το κόβουμε όλο σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι μέσα στο τηγάνι. Ρίχνουμε το ούζο στο τηγάνι με το χταπόδι. Με το που εξατμιστεί αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας, το κρεμμύδι, τις πιπεριές. Ρίχνουμε λίγο αγιορείτικο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ζάχαρη, φρέσκο θυμάρι, τη δάφνη και 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε τα λαχανικά μας και προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειαστούν. Προσθέτουμε το χταπόδι, τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε ακανόνιστα κομμάτια, 2-3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό και 100 -150 ml νερό. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Για να φτιάξουμε τις χυλοπίτες: Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες. Σουρώνουμε τις χυλοπίτες και τις σοτάρουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να μην κολλήσουν και ανακατεύουμε. Με το που πάρουν χρώμα οι χυλοπίτες μας, προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε. •Ρίχνουμε φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και ξύσμα από 1 λεμόνι.

Η μυστική συνταγή για τραγανές τηγανητές πατάτες

Όταν αποφασίσει κάποιος να κάνει τη.... γουρουνιά του σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τις τηγανιτές πατάτες.

Όσο όμως αγαπημένο και κοινό φαγητό κι αν είναι οι τηγανιτές πατάτες, άλλο τόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς το τέλειο αποτέλεσμα. Και όπου τέλειο αποτέλεσμα σημαίνει ότι οι τηγανιτές πατάτες πρέπει να είναι τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα.

Μια απλή συνταγή που περιλαμβάνει μόνο δυο υλικά υπόσχεται ότι προσφέρει αυτό το τέλειο αποτέλεσμα και τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που έχετε φάει ποτέ.

Τα δύο υλικά που απαιτούνται είναι πατάτες και ελαιόλαδο.

Η μυστική συνταγή για τραγανές τηγανητές πατάτες

Τα υλικά είναι λίγα αλλά η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε... Αντίθετα για τέλειες τηγανιτές πατάτες, τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα απαιτείται χρόνος και υπομονή.

Το τηγάνισμα, μάλιστα, προκειμένου να έχουμε τέλειες τηγανιτές πατάτες, γίνεται σε δυο χρόνους με σκοπό στο ενδιάμεσο ο πατάτες να παγώσουν.

Η διαδικασία αναλυτικά

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους δυο εκατοστών και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια.
Τις ξεπλένουμε για να φύγει το άμυλο.
Βράζουμε τις πατάτες, αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε τις πατάτες και τις στεγνώνετε σε μια πετσέτα.
Βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο για δυο ώρες.
Αφού παρέλθει το δίωρο, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις κάψει βάλτε τις πατάτες σας και τηγανίστε τις στους 150 βαθμούς, για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια στραγγίστε τις πατάτες και βάλτε τις ξανά στο ψυγείο για δυο ώρες.
Μετά το δίωρο ξαναζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και μόλις κάψει ρίξτε μέσα τις πατάτες και τηγανίστε τις για 8 λεπτά.
Όταν οι τηγανιτές πατάτες σας πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα είναι έτοιμες.
Πασπαλίστε τις τηγανιτές πατάτες σας με αλάτι και σερβίρετέ τις.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share