Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Η μυστική συνταγή για τραγανές τηγανητές πατάτες

Δώστε βάση!

9 Οκτωβρίου 2019 10:01
Η μυστική συνταγή για τραγανές τηγανητές πατάτες

Όταν αποφασίσει κάποιος να κάνει τη.... γουρουνιά του σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τις τηγανιτές πατάτες.

Όσο όμως αγαπημένο και κοινό φαγητό κι αν είναι οι τηγανιτές πατάτες, άλλο τόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς το τέλειο αποτέλεσμα. Και όπου τέλειο αποτέλεσμα σημαίνει ότι οι τηγανιτές πατάτες πρέπει να είναι τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα.

Μια απλή συνταγή που περιλαμβάνει μόνο δυο υλικά υπόσχεται ότι προσφέρει αυτό το τέλειο αποτέλεσμα και τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που έχετε φάει ποτέ.

Τα δύο υλικά που απαιτούνται είναι πατάτες και ελαιόλαδο.

Η μυστική συνταγή για τραγανές τηγανητές πατάτες

Τα υλικά είναι λίγα αλλά η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε... Αντίθετα για τέλειες τηγανιτές πατάτες, τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα απαιτείται χρόνος και υπομονή.

Το τηγάνισμα, μάλιστα, προκειμένου να έχουμε τέλειες τηγανιτές πατάτες, γίνεται σε δυο χρόνους με σκοπό στο ενδιάμεσο ο πατάτες να παγώσουν.

Η διαδικασία αναλυτικά

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους δυο εκατοστών και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια.
Τις ξεπλένουμε για να φύγει το άμυλο.
Βράζουμε τις πατάτες, αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε τις πατάτες και τις στεγνώνετε σε μια πετσέτα.
Βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο για δυο ώρες.
Αφού παρέλθει το δίωρο, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις κάψει βάλτε τις πατάτες σας και τηγανίστε τις στους 150 βαθμούς, για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια στραγγίστε τις πατάτες και βάλτε τις ξανά στο ψυγείο για δυο ώρες.
Μετά το δίωρο ξαναζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και μόλις κάψει ρίξτε μέσα τις πατάτες και τηγανίστε τις για 8 λεπτά.
Όταν οι τηγανιτές πατάτες σας πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα είναι έτοιμες.
Πασπαλίστε τις τηγανιτές πατάτες σας με αλάτι και σερβίρετέ τις.

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες. Αν δοκιμάσετε έτσι τις τηγανιτές πατάτες δεν θα τις ξαναφτιάξετε αλλιώς!

Tο μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι θέλουν καλό στέγνωμα οι πατάτες πριν το αλεύρωμα για να μην κολλήσουν,βγαίνουν απίστευτα τραγανές και πεντανόστιμες! Μη φοβηθείτε το ξύδι δεν φαίνεται καθόλου

Τι χρειαζόμαστε:
2 μεγάλες πατάτες
1/2 φλυτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις σκουπίζουμε καλά για να μην έχουν νερά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Όταν καίει το λάδι τις τινάζουμε λίγο (για να μην έχουν πολύ αλεύρι πάνω τους) και τις τηγανίζουμε (ή μπορούμε να τις βάλουμε και στο φούρνο, για λιγότερο λάδι, αλλα δεν γίνονται τόσο καλές όσο στο τηγάνι- ψιλοξεραίνονται).

Διατροφολόγος: Πόσες τηγανητές πατάτες πρέπει να τρώμε την ημέρα

Οι τηγανιτές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά (ή συνοδευτικά) μικρών και μεγάλων.

Ενας γευστικός πειρασμός που ταιριάζει σε κάθε περίσταση, γίνεται το απόλυτο κυρίως γεύμα αλλά και το… φαντιστικότερο συνοδευτικό. Ομως, όλοι γνωρίζουν ότι οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι και το πιο υγιεινό γεύμα.

Πόσο συχνά μπορεί να τρώει κανείς λοιπόν τηγανιτές πατάτες και πόσες;

Ο καθηγητής διατροφολόγος Ερικ Ριμ λέει κάθε μέρα. Ναι, όσο περίεργο και απίστευτο και αν ακούγεται ο καθηγητής τονίζει ότι θα μπορούσε κανείς να τρώει κανείς κάθε μέρα τηγανιτές πατάτες και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ούτε με την υγεία του, ούτε με το βάρος του.

Τα χαμόγελα όμως σταματούν εδώ. Γιατί σίγουρα, αν ακούσετε πόσες πατάτες υποστηρίζει ο καθηγητής ότι πρέπει να τρώμε κάθε μέρα, θα πάθετε σοκ.

Μόλις έξι.

Οσες δηλαδή ίσα ίσα χωράνε σε ένα σάντουιτς.

Ο Ριμ, καθηγητής στο Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι βόμβες αμύλου, τις αποκαλεί «διατροφική καταστροφή» και υποστηρίζει ότι αν θέλει κάποιος ντε και καλέ να τρώει κάθε μέρα θα πρέπει να τρώει μόλις έξι.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share