Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι για τα παιδιά!

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

8 Οκτωβρίου 2019 20:57
Εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι για τα παιδιά!

Είναι τα πιο εύκολα τυροπιτάκια που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδιά σας. Ειδικά αν γκρινιάζουν επειδή δεν θέλουν να φάνε τυρί, η λύση είναι στις μικροσκοπικές αυτές μπαλίτσες. Χρειάζεστε ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας σε σχέση με τις πολύπλοκές πίτες και τα τυροπιτάκια με φύλλο. Ας δούμε πόσο εύκολα φτιάχνονται…

Υλικά συνταγής:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 συσκευασία φαρίνα- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
400 γρ φέτα σπασμένη με τα δάχτυλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το γιαούρτι μαζί με τα αυγά και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε τα τυριά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Στο μπολ με το υγρό μείγμα, ρίχνετε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνετε καλά. Όταν ολοκληρώσετε, θα πρέπει να ζυμώσετε τόσο ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλά σας. Φυσικά και δεν θέλουμε να είναι σκληρή.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C και στη συνέχεια απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και με το κουτάλι φτιάξτε μικρές τυρομπαλίτσες.. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά…

Το φιλέτο του φτωχού: Ένα κόλπο για να λιώνει το κρέας στο στόμα σας! (Video)

Για τους λάτρεις του κρέατος που ξέρουν πως να εκτιμούν μια καλή, ζουμερή μπριζόλα. Θα γνωρίζουν επίσης πόσο ακριβό μπορεί να είναι ένα καλό κομμάτι κρέας. 8+1 πανεύκολες συνταγές για τις στιγμές που είσαι κουρασμένος!

Το παρακάτω τρικ ονομάζεται «Το Φιλέτο Mignon του Φτωχού» και μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα το κρέας σας, ασχέτως της ποιότητάς του!

Το μυστικό κρύβεται στο αλάτι: απλώστε μια γερή δόση αλατιού σε όλο το κρέας και αφήστε το. Στο τέλος ξεπλύνετε πολύ καλά, ώστε να μη μείνει καθόλου αλάτι.

Ο χρόνος που απαιτείται να μείνει το κρέας στο αλάτι εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού και μπορεί να είναι από 15 λεπτά, μέχρι και 2 ώρες!

Πεντανόστιμο! Ρεβίθια με κρέας και λαχανικά στη γάστρα! (Video)

Ένα πεντανόστιμο φαγητό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου». Κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια, πιπεριές και ρύζι!

Ο σεφ έφτιαξε ρεβίθια με κρέας και λαχανικά στη γάστρα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

• 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα σε νερό 6 ώρες τουλάχιστον)
• 15 γρ. μαγειρική σόδα
• 160 γρ. ελαιόλαδο
• 800 γρ. μοσχάρι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 3 καρότα (κομμένα σε κύβους)
• 2 πιπεριες φλώρινης (κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
• 15 γρ. πελτέ τομάτας
• 120 γρ. κόκκινο κρασί
• 800 γρ. τομάτα κονκασέ
• 7 γρ. καπνιστή πάπρικα
• 15 γρ. μέλι ή ζάχαρη
• 2 φύλλα δαφνης
• 1.5 λτ ζωμό λαχανικών
• 200 γρ. σπανάκι baby
• Φέτα και ψωμί για το σερβίρισμα

Διαδικασία

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 210 βαθμούς στον αέρα.
• Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι προσθέτουμε τα ρεβίθια και πασπαλίζουμε με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η μαγειρική σόδα να διαμοιραστεί παντού και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 20 λεπτά.
• Παράλληλα προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία (8-9). Λαδώνουμε το κρέας με η μισή ποσότητα ελαιόλαδου και τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα, για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε προσωρινά το κρέας.
• Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τζιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (6-8) το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τις πιπεριές φλωρίνης για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα ξεπλένουμε πολύ καλά τα ρεβίθια από τη μαγειρική σόδα.

• Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ τα ρεβίθια (που τα έχουμε στραγγίζει και ξεπλύνει καλά από τη μαγειρική σόδα) την καπνιστή πάπρικα, το μέλι ή τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια μεγάλη γάστρα ή ένα βαθύ πυρέξ, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
• Κλείνουμε με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο (αν χρησιμοποιήσαμε πυρέξ ή δεν έχουμε καπάκι) και μαγειρεύουμε για 2 + 1/2 ώρες ή μέχρι να είναι πολύ μαλακά τα ρεβίθια. Το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε είναι μια πηχτή ρεβυθάδα.
• Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι baby και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ‘μαραθεί΄ και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share