Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνταγή: Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα στη στιγμή!

Είναι τέλεια!

1 Οκτωβρίου 2019 18:16
Συνταγή: Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα στη στιγμή!

Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα στη στιγμή! Η καλύτερη συνταγή για μπουγάτσα που σας έχουν προτείνει ποτέ!

Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη μπουγάτσα με λίγα υλικά σε 3 κινήσεις. Απολαύστε τη ζεστή μόλις τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Φτιάχνει σφηνάκια από ζύμη και τα γεμίζει σοκολάτα και… Το αποτέλεσμα, θα σας ξετρελάνει! (video)

Υλικά συνταγής

4 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας
3 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 βανίλια
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τουλάχιστον για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 15′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι με άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε ζεστή αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα χάνει τη χάρη της.

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!

Το απόλυτο, πανεύκολο γλυκό ψυγείο που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, που βρήκαμε, για ένα γλύκισμα με λευκή σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα όρεο. Απλά δοκιμάστε το!

Μερίδες: 24

Χρόνος: 15 λ + 12 λ μαγείρεμα

Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

Υλικά συνταγής

400 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένο σε μικρά κομματάκια
397 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. μπισκότα όρεο, χοντροσπασμένα


Εκτέλεση συνταγής


Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 20 εκ. και στρώνετε τη βάση και τις πλευρές του με χαρτί ψησίματος. Χοντροκόβετε τα μπισκότα όρεο και τα τοποθετείτε σε μπολ. Τα αφήνετε στην άκρη.
Σπάστε τη λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και τη τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, για 10-12 λ, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα 2/3 των σπασμένων όρεο και ανακατεύετε με μεγάλο μεταλλικό κουτάλι να ενσωματωθούν. Με γρήγορες κινήσεις ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/3 μπισκότα όρεο τα οποία πιέζετε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 7-8 ώρες ή κατά προτίμηση για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε

Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σύκα!

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, με σοκολάτα, σύκα, μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης. Μια συνταγή όσο απλή στη παρασκευή της για ένα γλύκισμα τόσο υπέροχο στη γεύση του. Επίσης σας έχουμε και μια εύκολη συνταγή για τούρτα παγωτό Oreo με 3 υλικά!

Υλικά συνταγής

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36%)
200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
370 γρ. σύκα καθαρισμένα κομμένα στα 4 ή 5
170 γρ. σταφίδες ξανθές (ή αποξηραμένα φρούτα επιλογής σας ψιλοκομμένα)
130 γρ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα


Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα σύκα τα κόβετε σε κομμάτια και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν. Παίρνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 16 x 26 εκ. το βουτυρώνετε και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας το χαρτί να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Λιώνετε, σε μέτριο μπολ, σε μπεν μαρί τα κομμάτια κουβερτούρας μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να χλιαρύνει.

Μόλις χλιαρύνει προσθέτετε τα μπισκότα, τα σύκα, τις σταφίδες και τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν και κατανεμηθούν ισομερώς τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share