Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τέλειο κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές!

Η Ελληνική συνταγή που μένει αναλλοίωτη με τα χρόνια!

28 Σεπτεμβρίου 2019 18:00
Τέλειο κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές!

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε την πιο νόστιμη συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με πατάτες τηγανιτές! Η Ελληνική συνταγή που μένει αναλλοίωτη με τα χρόνια! Φτιάξτε σούπα σοκολάτας σε 10' και θα πάθετε πλάκα!

Κλασική συνταγή για πεντανόστιμο αποτέλεσμα!

Υλικά για 4-6 άτομα

Για το κοκκινιστό

Κρέας (μοσχαρίσιο ή κατσικίσιο ή χοιρινό)
Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
Σάλτσα ντομάτα από 2 ντομάτες
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Λάδι
Μάραθο

Για τις πατάτες

Πατάτες
Λάδι
Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες. Τις βάζετε σε ένα δοχείο με νερό για να μην μαυρίσουν.

Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά για να κάψει.

Αλατίζετε ελαφρά τις πατάτες και τις ρίχνετε στο λάδι. Όταν τις βγάλετε, αν θέλετε προσθέστε αλάτι και ρίγανη.
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια μερίδας και το βράζετε. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αφαιρείτε τον αφρό, χαμηλώνετε λίγο το μάτι της κουζίνας και το αφήνετε να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο, περίπου σε 35 – 45 λεπτά.

Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μάραθο.

Σιγοβράζετε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.

Σημείωση: Εάν η σάλτσα είναι από φρέσκιες ντομάτες θα πρέπει να προσθέσετε στο φαγητό λίγη ζάχαρη.

Αρνάκι μπούτι στον φούρνο με πατάτες και λαχανικά! (Video)

Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει αρνάκι μπούτι στον φούρνο με πατάτες και λαχανικά. Είναι από τις καλύτερες συνταγές που έχετε διαβάσει! Αξίζει να το φτιάξετε για την οικογένεια σας την Κυριακή! Δείτε ακόμα: Πανεύκολο κότσι αρνίσιο τυλιχτό σε μελιτζάνες!

Υλικά:

80 γρ. ελαιόλαδο + 40 γρ. (για τη σάλτσα)
1200 γρ. αρνίσιο μπούτι
Αλάτι – πιπέρι

1,5 – 2 κιλά πατάτες baby
4 – 5 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
80 γρ. μουστάρδα
250 γρ. κρεμμύδι (σε φέτες)
400 γρ. πιπεριές φλωρίνης (σε μεγάλα κομμάτια)
300 γρ. πράσινες πιπεριές (σε μεγάλα κομμάτια)
5 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. φέτα
60 γρ. κρέμα βαλσάμικο
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
60 γρ. μουστάρδα (για τη σάλτσα)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Θωρακίζουμε το αρνίσιο μπούτι ομοιόμορφα, στο οποίο έχουμε ρίξει αλάτι και πιπέρι απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα, προσθέτουμε τις πατάτες και το δεντρολίβανο και μαρινάρουμε καλά με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω (διάσπαρτα στο ταψί) το κρεμμύδι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις πράσινες πιπεριές, τις σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα και τέλος τη φέτα ομοιόμορφα στο ταψί.

Μαρινάρουμε το αρνίσιο μπούτι (το οποίο έχουμε θωρακίσει στο τηγάνι) με την κρέμα βαλσάμικο, απλώνουμε ομοιόμορφα τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και κλείνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 2 ώρες. Στη συνέχεια, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30 με 45 λεπτά, ή μέχρι το φαγητό μας να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share