Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ξεχάστε τα δημητριακά και τη βρώμη! Η νέα τάση για πρωινό είναι το κέικ σοκολάτας και κάνει θραύση στο εξωτερικό!

Απίστευτο!

26 Σεπτεμβρίου 2019 13:56
Ξεχάστε τα δημητριακά και τη βρώμη! Η νέα τάση για πρωινό είναι το κέικ σοκολάτας και κάνει θραύση στο εξωτερικό!

Πάντα μας έλεγαν ότι η σοκολάτα και τα γλυκά δε μας κάνουν καλό. Αλλά μία κορυφαία ειδικός σε θέματα διατροφής αμφισβητεί αυτή τη πεποίθηση, λέγοντας ότι τρώγοντας για πρωινό κέικ σοκολάτας, ότι θα είναι η μεγαλύτερη τάση στο φαγητό για την επόμενη χρονιά.

Αλλά πριν σταματήσετε το ταχίνι και το μέλι, υπάρχει μια μικρή παγίδα: δεν είναι όλα τα κέικ σοκολάτας ιδανικά για πρωινό (δυστυχώς).

1

Η ειδικός σε τάσεις φαγητού Liz Moskow, δήλωσε στο Food Business News ότι νέες μελέτες εξυμνούν τις ευεργετικές ωφέλειες του κακάου, που δυνητικά βάζουν στο τραπέζι μας τη σοκολάτα και τα σοκολατένια κέικ.

«Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Syracuse δείχνει ότι η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη, και συγκεκριμένα στη γνωστική λειτουργία – τον αφηρημένο συλλογισμό, τη μνήμη, τη συγκέντρωση.

«Η σκέψη είναι ότι η κατανάλωση σοκολάτας μας προετοιμάζει για την ημέρα εργασίας, και η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να ενσωματώσουμε τη μαύρη σοκολάτα στη διατροφή μας είναι το πρωινό.»

Μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ δείχνει ότι η κατανάλωση ενός γλυκού στο πρωινό, βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Επιπλέον, οι ειδικοί συστήνουν να τρώμε κέικ σοκολάτας στο πρωινό, επειδή ο μεταβολισμός μας είναι περισσότερο δραστήριος το πρωί.

2

Δυστυχώς, όπως όλα τα καλά πράγματα στη ζωή, έχει μια μικρή παγίδα. Η κατανάλωση κέικ σοκολάτας για πρωινό υπονομεύεται αν το πρωινό περιέχει αρκετή ζάχαρη και λιπαρά.

Αυτό σημαίνει ότι ένα κέικ μαύρης σοκολάτας με λίγη ζάχαρη ή χαμηλά λιπαρά, θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή. Η διατροφολόγος Alison Hornby ανέφερε ότι οι δύο μελέτες επικεντρώνονται στα φυσικά εκχυλίσματα του κακάο, και όχι σε σοκολατένιες μπάρες και κέικ με ζάχαρη. Αλλά συμπλήρωσε ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, αρκεί να μη τη τρώμε συχνά και σε μεγάλες ποσότητες.

Φανταστική τούρτα εκλέρ, έτοιμη σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο!

Μια φανταστική τούρτα εκλέρ, έτοιμη σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο!

Συχνά όταν βλέπουμε ένα ωραίο γλυκό, πιστεύουμε ότι χρειάστηκαν ώρες προετοιμασίας. Αλλά η παρακάτω συνταγή, εκτός από γευστική, είναι και πανεύκολη, και το καλύτερο, δεν χρειάζεται καν ψήσιμο!

Φτιάξτε σήμερα κιόλας ένα γλυκό για να το απολαύσουν οι αγαπημένοι σας!

Συστατικά:

Για τη ζύμη:

Μπισκότα ή κράκερ

500 ml γάλα πλήρες

2 συσκευασίες έτοιμη κρέμα βανίλιας σε σκόνη

2,5 κουταλιές καλαμποκάλευρο

3 κουταλιές ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

0,10 ml εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

4 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κακάο

1 κουταλιά γάλα

50 g βούτυρο.

Εκτέλεση:

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη κρέμα βανίλια στα καταστήματα. Αλλά αν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας κάντε το εξής:

Μοιράστε το γάλα σε 2 ίσα μέρη. Το ένα μέρος ρίξτε το σε κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση.Στο άλλο μέρος ρίξτε το καλαμποκάλευρο και αναμείξτε. Προσθέστε ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο αυγού. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και προσθέστε το στο γάλα που βράζει.

Προσεκτικά ανακατέψτε και αφήστε στη φωτιά για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήστε τη κρέμα να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο, καλύπτοντάς τη με μια πλαστική μεμβράνη.

Πάρτε ένα ταψί ή διάφανο πυρέξ και κάντε μια στρώση με μπισκότα. Από πάνω απλώστε τη κρέμα σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια ξανά μια στρώση κρέμας. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με μπισκότα.

Ετοιμάστε την επικάλυψη σοκολάτας: αναμείξτε λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και το κακάο, και τέλος προσθέστε το γάλα. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.

Βάλτε τη τούρτα στο ψυγείο για όλο το βράδυ και απολαύστε!


 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share