Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Φετόπιτα – Τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά!

Οικονομική και πεντανόστιμη!

23 Σεπτεμβρίου 2019 19:55
Φετόπιτα – Τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά!

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από αυτήν την πανεύκολη τυρόπιτα! Με 2 κινήσεις θα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά! Αλλά σας έχουμε άλλη μια πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά:

1 και 2/4 ποτηριού αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζ. του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
3 αυγά
800 γραμμ. φέτα
280 γραμμ. γιαούρτι
120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο και λίγο ακόμα σε στέρεα μορφή
5-6 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα

Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με το χέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, αλλά να μη λιώσουν. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιών και δύο τρία κουταλάκια βούτυρο επιπλέον. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή σας όρεξη!

Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Η Στριφτή Τυρόπιτα παίρνει την ονομασία της από το σχήμα της. Το φύλλο συνήθως είναι χειροποίητο, τραγανό κι αφράτο, αλλά μπορεί να γίνει και με αγοραστό. Δοκιμάστε επίσης λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές!

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
500 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
250 γρ. ανθότυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αβγά
αλάτι
πιπέρι
λιωμένο βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
σουσάμι (προαιρετικά)

 Η πιο νόστιμη τυρόπιτα στριφτή!

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεκινάτε τη συνταγή για τυρόπιτα στριφτή αλείφοντας με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζετε σε βαθύ μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε σε καθαρό πάγκο τα φύλλα κρούστας και με πινέλο αλείφετε ελαφρά το πρώτο φύλλο με βούτυρο.
Βάζετε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση στην άκρη και κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγετε σε ρολό.
Στη συνέχεια τυλίγετε το ρολό σαν σαλιγκάρι και το τοποθετείτε στα κέντρο του ταψιού.
Αλείφετε με βούτυρο το δεύτερο φύλλο και αφού βάλετε τη γέμιση και το τυλίξετε σε ρολό, το βάζετε στο ταψί γύρω από το κεντρικό φύλλο.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Στη συνέχεια, αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ακόμα βούτυρο και πασπαλίζετε εάν θέλετε με σουσάμι.
Την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Τη σερβίρετε ζεστή κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

Φτιάξτε την πιο αφράτη και νόστιμη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!

Έχετε τραπέζι και θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο ορεκτικό στα γρήγορα; Η αφράτη τυρόπιτα που έχουμε είναι έτοιμη σε 10 λεπτά κι εννοείται πως δε θα σας δυσκολέψει καθόλου η συνταγή!

Για την αφράτη τυρόπιτα θα χρειαστείτε:
3 φύλλα τεμαχισμένα ‏Φύλλο κρούστας
2 ‏Αυγά
1 ποτήρι νερού ‏Γάλα
1 φλιτζάνι του καφέ ‏Ελαιόλαδο
1 ποτήρι ‏Γιαούρτι
400 γρ τριμμένη ‏Τυρί φέτα
‏Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
‏Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά

τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού) μαζί και τα φύλλα σας κομμένα με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια , ανακατεύετε καλά κι αδειάζετε το μείγμα σας σε ένα λαδωμένο ταψί.
Αραιώνετε με λίγο γάλα τον κρόκο που κρατήσατε κι αλείφετε την πίτα από πάνω.

Προαιρετικά πασπαλίζετε με ασπρόμαυρο σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας) .Σερβίρετε ζεστή και την απολαμβάνετε. Τα μυρωδικά θα κάνουν τη διαφορά σ’αυτή τη συνταγή ! Προτείνουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο άνιθο (1/2 ή 1 ματσάκι).

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share