Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο!

Λαχταριστές!

22 Σεπτεμβρίου 2019 10:38
Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο!

Πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο, με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο, για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Μια συνταγή τόσο εύκολη και γρήγορη που θα γίνει η … χαρά της νοικοκυράς μιας και θα προσφέρει ένα πολύ εύκολο στη παρασκευή του αλλά πολύ νόστιμο πιάτο της στιγμής που όλοι θα λατρέψουν. Μπορείτε να φτιάξετε επίσης για το τραπέζι σας και στριφτή τυρόπιτα!

Υλικά συνταγής

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1/3 φλ. τσαγιού, τριμμένη (στο μέτριο του τρίφτη) παρμεζάνα
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 πρέζες πάπρικα
1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
6 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ που να χωράει τις 4 μπριζόλες. Το αφήνετε στην άκρη.

Με ένα πινέλο αλείφετε τις μπριζόλες με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και από τις 2 πλευρές, και τις αλατοπιπερώνετε. (Προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας που είναι αλμυρή).

Σε ένα μπολ ή μεγάλο βαθύ πιάτο, αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη παρμεζάνα, τη τριμμένη φρυγανιά, τη σκόνη σκόρδου, τη πάπρικα και τον αποξηραμένο μαϊντανό. Πανάρετε και από τις 2 πλευρές τις μπριζόλες στο μείγμα τυριού, πατώντας τες ελαφρώς με τα χέρια σας για να κολλήσει καλά και παντού το μείγμα πάνω στις μπριζόλες.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις παναρισμένες μπριζόλες για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τις μεταφέρετε στο λαδωμένο πυρέξ και τις ψήνετε για 25-30 λ περίπου (ή και περισσότερο ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας). Τις σερβίρετε ζεστές με συνοδευτικό επιλογής σας.

Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Η απόλυτη συνταγή για να φάτε μέχρι και το... ταψί! Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Για να ξετρελαθούν μικροί-μεγάλοι στο κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά συνταγής:

1 κοτόπουλο
6 φέτες κασέρι
6 φέτες ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
πατάτες baby
λίγη ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Ζητάτε από το χασάπη σας να ξεκοκαλίσει ένα κοτόπουλο και να το ανοίξει για ρολό. Εάν θέλετε του ζητάτε και διχτάκι για να το τυλίξετε διαφορετικά θα το δέσετε με σπάγκο.

Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά το κοτόπουλο και απλώνετε τις φέτες τυριού και ζαμπόν. Εάν θέλετε προσθέτετε και τις πιπεριές. Τυλίγετε το κοτόπουλο σε ρολό και το δένετε με σπάγκο ή με το διχτάκι.

Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνετε το σκόρδο. Σκορπάτε γύρω γύρω τις πατατούλες που έχετε πασπαλίσει με ρίγανη, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και αν θέλετε 1/2 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε το φαγητό με λαδόκολλα και ψήνετε για 1 ώρα στους 200° C. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10' .

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share