Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Τα πιο νόστιμα vegan σουτζουκάκια!

Λαχταριστά!

20 Σεπτεμβρίου 2019 18:05
Τα πιο νόστιμα vegan σουτζουκάκια!

Μπορεί η ιδέα να δοκιμάσετε να φάτε κάτι μη ζωικό να φαντάζει αδύνατη. Ωστόσο εάν φτιάξετε vegan σουτζουκάκια θα αλλάξετε γνώμη! Στο σημείο να σας δείξουμε και μια συνταγή για Σμυρνέικα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα!

Υλικά

600 γρ. φάβα βρασμένη

100 γρ. αλεύρι

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα

Ρίγανη ξερή

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

5 ντομάτες τριμμένες

1 φλ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε σε ένα μίξερ τη βρασμένη φάβα με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φάβα, τη ρίγανη, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα σφιχτό.

Στη συνέχεια πλάθουμε στο μίγμα σε σουτζουκάκια. Τα περνάμε από το αλεύρι για να τηγανιστούν πιο εύκολα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και μαγειρεύουμε τα σουτζουκάκια. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και τη μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σουτζουκάκια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εάν θέλετε τα συνοδεύετε με ρύζι.

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια!

Υπάρχουν πολλόι τρόποι να κάνετε τα σουτζουκάκια σας νηστίσιμα. Δείτε παρακάτω μια εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Υλικά συνταγής:

1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κυμινο οσο θελετε
1 κ.σ πελτε
λάδι
400γρ σογια κιμας
3 αυγά ή κορν φλαουερ για να δεσει η σογια

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια!

Ζεσταινουμε λιγο νερο και το ριχνουμε στην σογια για να το μαλακωσουμε λιγο.Το αφηνετε 20' και μετα το στιβετε καλα για να φυγουν τα υγρα.

Το βαζετε σε ενα λεκανακι και βαζετε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,το σκορδο,μαϊντανο,κυμινο, αυγα, αλατι, πιπερι, πελτε, λαδι ,τυρακια και οσο φρυγανια χρειαζετε.

Τα ζυμωνουμε καλα και τα πλαθουμε.

Τα τοποθετουμε σε ταψακι με λιγο λαδι(νερο στο ταψι δεν θα προσθεσετε καθολου για να μην διαλυθουν τα σουτζουκακια).Τα ψηνετε σε μετριο φουρνο για 3/4 περιπου.Τα συνοδευετε με πατατουλες τηγανιτες ή πιλαφι ή μακαρονακι κοφτο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share