Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Θα ξετρελαθείτε: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της «γιαγιάς»!

Είναι τέλειο!

20 Σεπτεμβρίου 2019 11:51
Θα ξετρελαθείτε: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της «γιαγιάς»!

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, κάθε καλοκαίρι η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψυγείου με κρέμα και… πορτοκαλάδα! Είναι η πιο εύκολη συνταγή!

Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδέν! Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ από τα οικογενειακά μας μαζέματα και είναι το ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορα, και δροσερό!

ΥΛΙΚΑ:

Γλυκό συνταγή

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
3ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει, ρίξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Φτιάξτε την πιο αφράτη και νόστιμη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!

Έχετε τραπέζι και θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο ορεκτικό στα γρήγορα; Η αφράτη τυρόπιτα που έχουμε είναι έτοιμη σε 10 λεπτά κι εννοείται πως δε θα σας δυσκολέψει καθόλου η συνταγή!

Για την αφράτη τυρόπιτα θα χρειαστείτε:
3 φύλλα τεμαχισμένα ‏Φύλλο κρούστας
2 ‏Αυγά
1 ποτήρι νερού ‏Γάλα
1 φλιτζάνι του καφέ ‏Ελαιόλαδο
1 ποτήρι ‏Γιαούρτι
400 γρ τριμμένη ‏Τυρί φέτα
‏Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
‏Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά

τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού) μαζί και τα φύλλα σας κομμένα με το χέρι , σε ακανόνιστα κομμάτια , ανακατεύετε καλά κι αδειάζετε το μείγμα σας σε ένα λαδωμένο ταψί.
Αραιώνετε με λίγο γάλα τον κρόκο που κρατήσατε κι αλείφετε την πίτα από πάνω.

Προαιρετικά πασπαλίζετε με ασπρόμαυρο σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας) .
Σερβίρετε ζεστή και την απολαμβάνετε. Τα μυρωδικά θα κάνουν τη διαφορά σ’αυτή τη συνταγή ! Προτείνουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο άνιθο (1/2 ή 1 ματσάκι)

Εύκολη και σπιτική τυρόπιτα - έτοιμη σε μόνο 10 λεπτά!

Εύκολη και σπιτική τυρόπιτα - έτοιμη σε μόνο 10 λεπτά!

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share