Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Φτιάξτε την πιο αφράτη και νόστιμη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!

Απλά τέλεια!

19 Σεπτεμβρίου 2019 20:25
Φτιάξτε την πιο αφράτη και νόστιμη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!

Έχετε τραπέζι και θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο ορεκτικό στα γρήγορα; Η αφράτη τυρόπιτα που έχουμε είναι έτοιμη σε 10 λεπτά κι εννοείται πως δε θα σας δυσκολέψει καθόλου η συνταγή!

Για την αφράτη τυρόπιτα θα χρειαστείτε:
3 φύλλα τεμαχισμένα ‏Φύλλο κρούστας
2 ‏Αυγά
1 ποτήρι νερού ‏Γάλα
1 φλιτζάνι του καφέ ‏Ελαιόλαδο
1 ποτήρι ‏Γιαούρτι
400 γρ τριμμένη ‏Τυρί φέτα
‏Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
‏Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά

τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού) μαζί και τα φύλλα σας κομμένα με το χέρι , σε ακανόνιστα κομμάτια , ανακατεύετε καλά κι αδειάζετε το μείγμα σας σε ένα λαδωμένο ταψί.
Αραιώνετε με λίγο γάλα τον κρόκο που κρατήσατε κι αλείφετε την πίτα από πάνω.

Προαιρετικά πασπαλίζετε με ασπρόμαυρο σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας) .
Σερβίρετε ζεστή και την απολαμβάνετε. Τα μυρωδικά θα κάνουν τη διαφορά σ’αυτή τη συνταγή ! Προτείνουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο άνιθο (1/2 ή 1 ματσάκι)

Εύκολη και σπιτική τυρόπιτα - έτοιμη σε μόνο 10 λεπτά!

Εύκολη και σπιτική τυρόπιτα - έτοιμη σε μόνο 10 λεπτά!

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share