Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Τυρόπιτα με 2 υλικά!

Πανεύκολη!

19 Σεπτεμβρίου 2019 14:43
Τυρόπιτα με 2 υλικά!

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από αυτήν την πανεύκολη τυρόπιτα! Με 2 κινήσεις θα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά! Αλλά σας έχουμε άλλη μια πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη

Συνταγή πίτα
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,

Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση

Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά

Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές!

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές. Εύκολη συνταγή και πάρα πολύ νόστιμη που φτιάχνεται πολύ εύκολα σε λίγα λεπτά.

Δείτε επίσης: Τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας!

Υλικά:

1 συσκευασία με δύο χωριάτικα φύλλα
300 γρ. φέτα σε τρίμμα
300 γρ. κασέρι τριμμένο
300 ml γάλα
4 αυγά χτυπημένα
1-2 κόκκινες πιπεριές
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Αφήνουμε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

3.Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

4.Βάζουμε τα τυριά σε μεγάλο μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τρία αυγά μαζί με το γάλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.

5.Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο, αλειμμένο επίσης με λάδι. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δεν υπάρχει πιτσιρίκι που να μην τρώει αυτή την τυρόπιτα!

Πανεύκολη τυρόπιτα με σφολιάτα!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο AthensMagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share