Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο μιλφέιγ σε ποτήρι, για να μην διαλύεται στο κόψιμο!

Θα ξετρελαθείτε!

18 Σεπτεμβρίου 2019 18:29
Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο μιλφέιγ σε ποτήρι, για να μην διαλύεται στο κόψιμο!

Μιλφέιγ στο ποτήρι… Για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν με πιάτα και μαχαίρια προσπαθώντας να κόψουν ένα καλό κομμάτι χωρίς να διαλυθεί,η λύση του γλυκού σε μπολάκια είναι ιδανική. Η πιο εύκολη συνταγή που υπάρχει! Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Κοστίζει λιγότερο από 7 ευρώ, έχει μόνο 5 υλικά και είναι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Υλικά για 16 μπολάκια

1 λίτρο γάλα
160 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
160 γρ.κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού
200 γρ. σαντιγί
2 πακέτα μπισκότα σφολιατινια (500 γρ.)

Εύκολη συνταγή

Εκτέλεση

-Ανακατεύω με ένα σύρμα την μαργαρίνη με την άχνη και τις βανίλιες και προσθέτω και τον κρόκο .Το αφήνω στην άκρη.

-Βαζω το γαλα σε κατσαρολα και ρχνω και ανακατευω το κορν φλαουρ και ανοιγω τη φωτια.Ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει η κρεμα.Κατεβαζω απ τη φωτια και προσθετω αμεσως το μιγμα με την μαργαρινη.Ανακατευω καλα και αδειαζω το μιγμα σ ενα μπολ,σκεπαζω με μεμβρανη και αφηνω να κρυωσει καλα.

Μοιραζω απο λιγη κρεμα στα μπολακια,μετα μπισκοτα,παλι κρεμα,παλι μπισκοτα,απο πανω λιγη σαντιγι και τελος πασπαλιζω την επιφανεια με τριμμενο μπισκοτο.

Mac n' cheese αλά ελληνικά!

Είναι απολαυστικό! Λατρεύεις το Mac 'n' cheese; Φτιάξ' το κι εσύ με τον Ελληνικό τρόπο! Τώρα μπορείς!

Υλικά
300γρ. ζυμαρικά κοντά
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ λίτρο γάλα φρέσκο
150γρ. κασέρι (κατά προτίμηση Ξάνθης), τριμμένο
100γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
50γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή Ζακύνθου, τριμμένο
50γρ. μανούρι, τριμμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή)
½ κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και τα κρατάτε ζεστά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι. Καβουρδίζετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε το γάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα τυριά, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να λιώσουν ελαφρώς τα τυριά. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον πάπρικα.

Tips
Για επιπλέον γεύση και αρώματα προσθέστε ψιλοκομμένα λαχανικά εποχής (πιπεριές, κολοκυθάκια κ.ά.) και φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο κ.ά.), του ταιριάζουν πολύ.

Αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά πρέπει να τη δοκιμάσεις!

Το όνομά της είναι «cacio e pepe» και δεν χρειάζεσαι παρά 6 υλικά για να δημιουργήσεις μία από τις πιο εύγευστες μακαρονάδες που έφαγες ποτέ.

Η συνταγή αφορά σε 4 μερίδες, οπότε πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα.

Υλικά
Ένα πακέτο 500g σπαγγέτι

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τριμμένο pecorino

λίγο αλάτι, για έξτρα γεύση

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση και αυτό (ως γαρνιτούρα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις νερό και αλάτι και το τοποθετείς στη φωτιά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις μέχρι να γίνουν al dente, δηλαδή περίπου 8-10′ (εξαρτάται ο χρόνος από το κάθε ζυμαρικό, δες τις οδηγίες στη συσκευασία).

Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, πολτοποίησε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το τυρί σ’ ένα μπολ ώστε να σχηματίσουν μία αλοιφή.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σούρωσέ τα, φυλάσσοντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μπολ με την αλοιφή από το βούτυρο, το λάδι και το τυρί και ανακάτεψε καλά μέχρι να απλωθεί σε όλα τα ζυμαρικά η αλοιφή. Να προσθέτεις το νερό που κράτησες όταν χρειάζεται ώστε να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα που θα δημιουργηθεί.

Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ρίξε από πάνω λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share