Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Δεν υπάρχει πιτσιρίκι που να μη τρώει αυτήν την τυρόπιτα!

Πεντανόστιμη!

18 Σεπτεμβρίου 2019 15:00
Δεν υπάρχει πιτσιρίκι που να μη τρώει αυτήν την τυρόπιτα!

Η τυρόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες πίτες των πιτσιρικάδων και όχι μόνο. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τη γέμιση με το τυρί και ως προς το φύλλο.

Επίσης φτιάξτε εύκολο και γρήγορο σουφλέ που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική τυρόπιτα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και όλα τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Είναι η γνωστή τεμπελοτυρόπιτα!

Υλικά

600 γρ φέτα
4 αυγά,
1/2 λίτρο γάλα,
200 γρ (1 κεσεδάκι δηλ) γιαούρτι στραγγιστό,
ενάμιση κεσέ του γιαουρτιού αλεύρι,
πιπέρι
1/2 κεσέ τριμμένη φρυγανιά.
λίγο μοσχοκάρυδο
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

εύκολη τυρόπιτα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γιαούρτι,το,γάλα το πιπέρι, το βούτυρο λιωμένο τη φέτα,το μοσχοκάρυδο,το αλεύρι το πιπέρι και το αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα και τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι η βούτυρο στην επιφάνεια και τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνεται στους 180 για 45΄περίπου.
Αλατάκι εγώ δε βάζω εσείς εάν θέλετε προσθέστε ελάχιστο .Tου πάνε πολύ και οι κόκκινες πιπεριές!

Τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας

Διαβάστε την εκπληκτική συνταγή της ημέρας στο Athensmagazine.gr με την απλή τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
1000 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ξύδι
0,25φλυτζάνι ελαιόλαδο
-χλιαρό νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
2000 γρ.φέτα
250 γρ.ανθότυρο
5αυγά
1φλυτζάνι γάλα
-πιπέρι
-λίγο λάδι για άλειμμα ταψιού και ράντισμα φύλλων
ΣΚΕΥΗ
μπολ
ταψί

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr: H τυρόπιτα της τεμπέλας θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Μετά βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε, κατόπιν το ξύδι, έπειτα το λάδι και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε να το ενσωματώσουμε σε όλο το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά

Αφού φτιάξουμε το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε 7 μπαλίτσες

Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά, μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά

Με ένα μακρύ λεπτό πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα σε σχήμα στρογγυλό, ρίχνοντας λίγο αλεύρι να μην κολλήσει το φύλλο στον πλάστη όσο το ανοίγουμε

Αφού ανοίγουμε το κάθε φύλλο, το ραντίζουμε με λάδι και τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τα φύλλα στρίβοντάς τα και τοποθετουμε σε λαδομένο ταψί

Αφού τα έχουμε φτιάξει όλα, αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντίσταση πάνω - κάτω στους 200°C με 220°C για 1 ώρα!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share